Vreme čitanja: oko 1 min.

Ženu u bolnici proglasili mrtvom: Porodica u kovčegu primetila da pomera ruku i pokušava da udahne

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nesrećna žena iz Ekvadora patila je od hipertenzije i srčanih problema, a navodno je imala moždani udar

  • 0
Bella Montoya Foto: Društvene mreže

Bela Montoja (76) se u petak razbolela u svom domu i prebačena je u bolnicu u Ekvadoru gde je ubrzo proglašena mrtvom. Međutim, zapanjujući snimci pokazuju trenutak kada se 76-godišnja žena vratila u život.

Njen sin, Gilbert Balberan, rekao je da je nesrećna žena primljena u 9 ujutro, a proglašena je mrtvom u 12 sati nakon što je doživjela moždani udar.

Montoja je provela četiri sata u kovčegu i spremali su je da se presvuče u pogrebnom zavodu kada je njena porodica primetila da je dala znake života oko 20:50.

„Moja majka je počela da pomera levu ruku, otvara oči i usta. Trudila se da udahne", rekao je Balberan.

Na snimku se vidi kako Balberan šalje osobu da pozove hitnu dok on i još jedna osoba stavljaju ruke oko njene glave i leve ruke. Žena se može videti kako se bori da udahne i pomera vilicu.

Nekoliko trenutaka kasnije, hitna pomoć stigla je i stavila je na nosila pre nego što su je odvezli u bolnicu Martin Ikaza, gde je stavljena na intenzivnu negu.

Sin je objasnio da je njegova majka patila od hipertenzije i srčanih problema, a navodno je imala moždani udar u petak rano ujutro.

Medicinski stručnjaci do kojih je došao El Universo veruju da je Montoja bio u stanju katalepsije. Prema Nacionalnom centru za informacije o biotehnologiji, to je „stanje koje karakteriše neaktivnost, smanjena reakcija na stimuluse i sklonost da se zadrži nepokretno držanje“.

U smrtovnici je navedeno da je njena smrt uzrokovana 'kardiorespiratornim zastojem zbog bolovanja od nespecificirane cerebrovaskularne bolesti'.

Očekuje se da će Balberan u ponedeljak podneti izveštaj o incidentu lokalnom tužilaštvu i optužiti bolnicu Martin Ikaza za nemar.

(Telegraf.rs)

Video: Hrabra veterinarka oživela mače

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA