Vreme čitanja: oko 2 min.

Suzani smetala deca koja su se igrala pored kuće, pa upucala njihovu majku kroz vrata: Odobrena joj kaucija

Vreme čitanja: oko 2 min.

Slučaj je privukao nacionalnu pažnju i pokrenuo pitanja o rasi i zakonu o samoodbrani na Floridi

  • 2
Susan Louise Lorincz Florida Foto: Tanjug/AP

Žena sa Floride optužena je da je fatalno upucala svoju komšinicu Afroamerikanku nakon svađe zbog dece žrtve, a u petak joj je odobrena kaucija.

Suzana Luis Lorinc pojavila se na sudu četiri dana nakon što je uhapšena po optužbama za ubistvo iz nehata iz vatrenog oružja, krivični nemar i dve tačke napada.

Na sudu je rečeno da je Suzana (58) imala dugogodišnju "susedsku svađu" sa Adžikom Ovens zbog dece žrtve koja se igraju na travnatom terenu u blizini njene kuće.

Ta svađa je kulminirala 2. juna, kada su vlasti rekle da je Suzana upucala Ovens (35), majku četvoro dece, kroz zatvorena vrata, prenosi NBC News.

Slučaj je privukao nacionalnu pažnju i pokrenuo pitanja o rasi i zakonu o samoodbrani na Floridi.

Na sudu u petak osumnjičenoj je odobrena kaucija od 154.000 dolara.

Naređeno joj je da nosi nanogicu, ne sme da ima kontakt sa porodicom žrtve niti da napusti Floridu.

Na pitanje koliko novca može da priušti za kauciju, odgovorila je "oko 1.700 dolara".

Advokati koji zastupaju državu pitali su je da li je znala da je njen stanodavac rekao detektivima da je izbacuje iz stana. Ona je odgovorila: "Ne, nisam bila svesna."

Naime, na ulaznim vratima stana nalazi se obaveštenja da plati stanarinu ili da se odseli. Zahteva se 750 dolara stanarine i može da ostane u stanu ukoliko plati do 13. juna.

Suzana je sudu rekla da je nezaposlena, da ne poseduje nekretnitu niti posao.

Do pucnjave je došlo 2. juna oko 21 sat.

Suzana je bila besna jer se deca žrtve igraju na polju u blizini njene kuće i "upuštala se u svađu" sa decom, saopštila je šerifova kancelarija.

Tokom svađe, Suzana je bacila skejt 10-godišnjeg sina žrtve i kasnije zamahnula kišobranom na njega i njegovu braću i sestre. Ovens je nakon toga pokucala na Suzanina vrata nekoliko puta, nakon čega je osumnjičena ispalila jedan pucanj kroz vrata.

Ovens je pogođena u gornji deo tela i proglašena mrtvom kasnije u bolnici.

Šerif Bili Vuds rekao je da su istražitelji utvrdili da pucnjava nije bila opravdana državnim zakonom o samoodbrani, nazvavši je "jednostavno ubistvom".

Komšije su ove nedelje za NBC News rekli da je Suzana imala imao istoriju uznemiravanja dece u toj oblasti - uključujući korišćenje rasnih uvreda protiv njih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    13. jun 2023 | 09:04

    Olakšavajuća okolnost, belkinja ubila afroamerikanku, nije u zakonu ali se stalno vidi u postupanju policije, sudija,porote...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA