Vreme čitanja: oko 1 min.

Rumunsko tužilaštvo prekvalifikovalo optužnicu: Endru Tejt pod istragom zbog kontinuirane trgovine ljudima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Reč je o težem krivičnom delu za koje je predviđena kazna i do 10 godina zatvora

  • 0
Endrju Tejt Foto: Tanjug/AP

Rumunski tužioci saopštili su danas da su influenser Endru Tejt, njegov brat Tristan i još dvoje osumnjičenih pod istragom zbog kontinuirane trgovine ljudima, navodeći da je to teže kriminalno delo od krivičnog dela za trgovinu ljudima.

Rumunsko tužilaštvo protiv organizovanog kriminala obavestilo je danas braću Tejt da je optužba protiv njih za trgovinu ljudima promenjena u optužbu za trgovinu ljudima u kontinuitetu, rekao je portparol tužilaštva.

Prema rumunskom zakonu, za trgovinu ljudima starijim od 18 godina, predviđena je kazna do 10 godina zatvora. Slučaju je dodata još jedna žrtva, a prvobitno su žrtve bile šest žena, rekao je portparol.

Advokatski tim braće Tejt saopštio je da su danas uvedene promene u pravnom interesu osumnjičenih i da će omogućiti nepristrasnu istragu.

Tužioci su saopštili danas da su otvorili odvojenu krivičnu istragu protiv Rumuna Vlada Obuzića, bliskog braći Tejt zbog optužbi za trgovinu ljudima i formiranje kriminalne grupe za seksualno iskorišćavanje sedam žena.

Naveli su da je Vlad Obuzić takođe žrtve nalazio preko društvenih mreža lažno tvrdeći da želi vezu ili brak. Žrtve su zatim bile prisiljavane da proizvode pornografske sadržaje za društvene medije, pri čemu su osumnjičeni zadržavali većinu dobiti.

Braća Tejt i dve osumnjičene Rumunke nalaze se u kućnom pritvoru tokom sprovođenja krivične istrage pošto su osumnjičeni za trgovinu ljudima, silovanja i formiranje kriminalne bande radi seksualne eksploatacije žena, podseća Rojters. Oni su negirali te optužbe.

Rumunski tužioci podigli su optužnicu protiv četvoro osumnjičenih, u toku je istraga i još nije počelo suđenje, a očekuje se da će tužioci predati predmet sudu kasnije ovoga meseca. Osumnjičeni su se nalazili u policijskom pritvoru od 29. decembra do 31. marta, kada su na osnovu odluke suda u Bukureštu stavljeni u kućni pritvor.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Snimak koji je odao Endrjua Tejta i njegovu lokaciju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA