Vreme čitanja: oko 1 min.

Gradonačelnica Tihuane dobija pretnje, odlučila da se preseli u vojnu bazu: "Odluka doneta da bi se zaštitila"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gradonačelnica je objavila tu odluku nakon što je potvrdila da je policija u ponedeljak pronašla sedam mrtvih tela u kamionetu

  • 0
Meksiko Tihuana nasilje policija Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnica meksičkog pograničnog grada Tihuane izjavila je da je odlučila da živi u vojnoj bazi radi sopstvene bezbednosti, nakon što je dobila pretnje.

Gradonačelnica Monserat Kabaljero objavila je tu odluku nakon što je potvrdila da je policija u ponedeljak pronašla sedam mrtvih tela u kamionetu, javlja AP.

Policija je saopštila da je pronašla kamionet parkiran na benzinskoj pumpi u Tihuani sa otvorenim vratima. Na zadnjem sedištu kabine ležalo je telo umotano u ćebe, dok je ispod guma i drvenih dasaka bilo skriveno još šest tela.

"Primila sam pretnje, pa ću živeti u bazi", rekla je Kabaljero.

Lokalni mediji su izvestili da se vojna baza nalazi na južnoj ivici Tihuane, oko 8 kilometara od gradske skupštine. Kabaljero nije navela od koga su pretnje stigle.

Gradske vlasti Tihuane su u saopštenju navele da su pretnje povezane sa "snažnim rezultatima njene administracije u zapleni oružja i hapšenju osumnjičenih za nasilje".

AP podseća da nekoliko narko kartela vodi bitke u Tihuani, koja se nalazi odmah preko granice sa San Dijegom, u Kaliforniji. Predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador izjavio je da su iste pretnje istovremeno stigle i guverneru pogranične države Donje Kalifornije, bivšem guverneru i gradonačelniku.

Lopez Obrador je rekao da je odluka da se gradonačelnica preseli u vojnu bazu doneta pre oko dve nedelje, "da bi je zaštitio", iako nije izneo više detalja o pretnjama.

Ubistva u Tihuani porasla su za oko 9 odsto u poslednjih 12 meseci, prema federalnom odeljenju za javnu bezbednost. Tihuana ima više ubistava nego bilo koji drugi grad u Meksiku, sa 1.818 ubistava u periodu od 12 meseci koji se završava u maju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA