Vreme čitanja: oko 1 min.

Senatorka iz Australije optužila kolegu za seksualno napastvovanje, partija ga odmah izbacila iz stranke

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je demantovao optužbe, koje su saopštene u sklopu parlamentarne privilegije, prema kojoj niko ne može da bude tužen za klevetu zbog bilo čega izrečenog u Senatu

  • 0
Lidia Thorpe Lidija Torp senatorka Australija Foto: Tanjug/AP

Nezavisna australijska senatorka Lidija Torp rekla je da je drugi senator uhodio, bio navalentan, i neprimereno dodirivao u parlamentu, pa je zatražila od vlade da načini skupštinsku zgradu bezbednijom za žene.

Negugo zatim, glavna opoziciona partija, Liberalna partija, izbacila je senatora iz stranke, a lider Piter Daton je rekao da je izbacio senatora Dejvida Vana iz stranke nakon optužbi Torp.

Van će ostati senator, ali neće predstavljati Liberalnu partiju. On je demantovao optužbe, koje su saopštene u sklopu parlamentarne privilegije, prema kojoj niko ne može da bude tužen za klevetu zbog bilo čega izrečenog u Senatu, preneo je AP.

Prethodo je Torp, kroz suze, rekla da je odlučila da ne pokreće pravne akcije ili da se žali policiji po ovom pitanju, a nije objavila ime osobe koja joj je to uradila.

"Doživela sam komentare na seksualnoj osnovi od jednog moćnog čoveka", rekla je Torp pred Senatom, gde su njeni komentari zaštićeni parlamentarnom privilegijom, preneo je Rojters.

Ona je rekla da ju je "jedan čovek pratio do stepeništa, gde nije bilo svedoka ili nadzornih kamera".

Ipak, dan ranije, ona je rekla da ju je Van maltretirao i seksualno napastvovao, ali je potom povukla ime osobe, rekavši da "mora da se uskladi sa pravilima Senata u kojima se zabranjuju komentari na račun nečije ličnosti".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA