Vreme čitanja: oko 1 min.

U Francuskoj pali lopovi iz klana Hamidović iz BiH: Zaradili 1,3 miliona evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fehim Hamidović, koji se smatra šefom porodične mreže rasformirane 2010. godine, posebno je osuđen u Parizu na 12 godina zatvora.

  • 1
Francuska, policija Foto: Directphoto Collection / Alamy / Alamy / Profimedia

Jedanaest osoba, osumnjičenih da pripadaju širokoj mreži iz Bosne i Hercegovine koja je primoravala maloletnike da kradu iz pariskih turističkih lokacija i javnog prevoza, optuženo je u petak, preneo je danas francuski dnevnik ''Figaro''.

Osam osoba je zatvoreno, jedna je stavljena pod sudsku kontrolu, dok su dvoje zatražili odloženo saslušanje pred sudijom za slobode i pritvor i zadržani su u pritvoru do ovog saslušanja.

Oni su osumnjičeni da pripadaju širokoj mreži koja je primoravala maloletnike da kradu iz pariskih turističkih mesta i javnog prevoza.

Prema proceni istražitelja, pripadnici klana "Hamidović" iz Bosne i Hercegovine, samo u 2009. godini u Francuskoj su na ovaj način pribavili 1,3 miliona evra.

Fehim Hamidović, koji se smatra šefom porodične mreže rasformirane 2010. godine, posebno je osuđen u Parizu na 12 godina zatvora.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Na periferiji Madrida uhapšeni kriminalci povezani sa kavačkim klanom: Snimak upada policije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA