Vreme čitanja: oko 3 min.

Finansijer sa Menhetna optužen za silovanje: Ovako je birao svoje žrtve, komšije uznemirene

Vreme čitanja: oko 3 min.

Olson je u četvrtak optužen po 17 tačaka krivičnih dela koje uključuju njegovo navodno seksualno zlostavljanje tinejdžera za koje se tereti da je dogovarao preko Instagrama.

  • 0
Pucnjava SAD američka policija Novi Meksiko Foto: Tanjug/AP

Komšija finansijera sa Menhetna optuženog da je silovao 14-godišnju devojčicu rekao je za New York Post da je često viđao dete, koje je izgledalo kao da ima 11 ili 12 godina, u stanu optuženog i da je ona "uvek bila sama na hodniku".

Roko Flamija (44) rekao je da je njegov komšija, za kojeg kažu da je bio povučen, Majkl Olson (55) živeo sa ženom, ali je često viđao i devojčicu u njegovom stanu u Bateri parku.

- Mislio sam da je to njihovo dete, ili da je možda iz njegovog prethodnog braka, izgledala je kao da je meleskinja, ali nisam je video mesecima - rekao je Flamija.

- Imala je možda 11, 12 godina - rekao je on i dodao da je devojčicu poslednji put video "pre nekoliko meseci"  kada je šetala dva mala bela psa.

- Pretpostavio sam da bi je pustili da izađe sama. Uvek je i bila sama na hodniku i izlazila je da šeta pse - kazao je.

Flamija je rekao da je devojčica bila druželjubiva i uvek ga je pozdravila tako da mu na pamet nije palo da je bila u vezi sa njegovim komšijom. 

Olson je u četvrtak optužen po 17 tačaka krivičnih dela koje uključuju njegovo navodno seksualno zlostavljanje tinejdžera za koje se tereti da je dogovarao preko Instagrama.

Nije bilo jasno da li je devojčica koju je komšija video sa parom ista devojka zbog koje je Olson optužen za silovanje u hotelima na teritoriji grada.

Flamija je naveo i da je njegov komšija uvek nosio slušalice i da je devojka pored njega delovala mnogo mlađe od njega.

- Ona je mnogo ljubaznija, žena ili devojka, Džeki - rekao je.

- Retko sam ih viđao zajedno. Bilo je nekako čudno. On je u 50-im godinama, a ona je veoma mlada, slatka devojka.

Komšija kaže i da je veoma srećan što ima dva sina i da je celokupna situacija veoma uznemirujuća.

- Bukvalno delim zid sa njim - rekao je i dodao da su Olson i žena bile veoma tihe komšije, ali da su psi često lajali i nije bilo jasno koliko često je neko bio kod kuće.

Tužioci su rekli da je Olson ciljao na ranjive azijske devojke koje su pisale na društvenim mrežama o novčanim problemima ili samopovređivanju.

Krepak je čak vodio tabelu koja je pratila lekove kojima je hranio svoje žrtve i koliko ih je platio.

- On je detaljno opisao kako će im prvo platiti da se sastanu s njim, a  da će im zatim platiti više ako budu obavljali oralni seks sa njim ili imali odnos sa njim - rekao je tužilac Menhetna Džon Fuler na sudu.

Olson je prvi put kontaktirao svoju 14-godišnju žrtvu u decembru 2022. godine kada je ona objavila na Instagramu kako se bori da priušti odeću, navodi se u optužnici.

Navodno ju je silovao više puta, uključujući nekoliko sastanaka između aprila i maja 2023, u zamenu za 700 dolara nedeljno.

Vlasti su saznale za Olsonove navodne aktivnosti 26. maja, kada se žrtva predozirala smrtonosnim koktelom kokaina i ketamina u hotelskoj sobi na Menhetnu.

Vlasti su saopštile da su predmeti pronađeni iz sobe uključivali seksualne predmete kao što su vibratori, lisice, konopac, lubrikant i kondomi.

- Optuženi je rekao da je tog dana doneo ove predmete u hotel kao poklon četrnaestogodišnjoj devojčici - rekao je Fuler.

Olsona je dobio otkaz od kompanije u kojoj je radio istog dana kada je optužen.

- Juče smo postali svesni ozbiljnih krivičnih optužbi protiv jednog od naših zaposlenih, Majkla Olsona, i odmah nakon što smo saznali za ove optužbe, on je otpušten - rekao je predstavnik DMT-a za The Post u petak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA