Vreme čitanja: oko 2 min.

Devojka iz Kalifornije tužila doktore koji su joj uklonili grudi kada je imala 13 jer je mislila da je trans

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kajla Lovdal, koja sada ima 18 godina, kaže da je bila podvrgnuta invazivnoj operaciji nakon što su je medicinski profesionalci naterali da to prihvati kada je imala samo 11 godina.

  • 2
Layla Jane Foto: libertycenter.org

Žena iz Kalifornije tuži bolnicu koja joj je uklonila grudi kada je imala 13 godina, tvrdeći da su je lekari gurnuli u proceduru pod "pogrešnim uverenjem" da je transrodna, piše Daily Mail.

Kajla Lovdal, koja sada ima 18 godina, kaže da je bila podvrgnuta invazivnoj operaciji nakon što su je medicinski profesionalci naterali da to prihvati kada je imala samo 11 godina.

Prema tužbi koju je Lovdahl podnela protiv bolnica Fondacije Kaiser i četiri lekara, tvrdi se da su oni "dali Kejli listić sa receptima i dozvolili da njena naivna, emotivna, detinjasta, bučna osećanja diktira takozvani tretman koji će ona primiti".

Pravni izazov dolazi usred sve većeg hora mladih koji idu u "de-tranziciju", od kojih mnogi tvrde da su bili izloženi pretnjama smrću i zastrašivanju nakon što su okrenuli leđa "kultnoj" transrodnoj zajednici.

Nakon godina borbe sa problemima mentalnog zdravlja, Lovdahl tvrdi da je bila „izložena onlajn transrodnim influenserima“ koji su je naveli da „pogrešno“ veruje da je transrodna kada je imala 11 godina.

Pošto njeni roditelji nisu bili sigurni kako da je najbolje podrže, tinejdžerka je potražila medicinsku pomoć, brzo je poslala na put rizičnih tretmana.

Do svoje 12 godina, bila je na blokatorima puberteta i testosteronu uprkos tome što nikada nije dobila odgovarajuću psihološku procenu, prema tužbi.

Usred zabrinutosti oko potencijalnih operacija, navodno su lekari Lovdahlove rekli njenim roditeljima: „Bolje je imati živog sina nego mrtvu ćerku“.

Njena celokupna procena tranzicije trajala je samo 75 minuta, tvrdi ona, jer Lovdahl navodi da je proces koji ju je doveo do operacije „ideološka i profitno vođena medicinska zloupotreba“.

U roku od šest meseci, Lovdahl je podvrgnuta dvostrukoj mastektomiji, zbog čega sada žali nakon što je prestala sa tranzicijom pre godinu dana.

Njena tužba je osudila sistem koji joj je omogućio da se podvrgne invazivnoj operaciji u tako mladoj dobi, rekavši: „Ne postoji druga oblast medicine u kojoj će lekari hirurški ukloniti savršeno zdrav deo tela i namerno izazvati bolesno stanje nefunkcionisanja hipofize. jednostavno na osnovu želja mladog adolescentnog pacijenta.'

Nakon detranzicije, ona kaže da je počela redovne sesije psihoterapije kako bi pomogla svom mentalnom zdravlju, „što je briga koju je trebalo da dobija sve vreme“, navodi se u tužbi.

- Ogromna većina dece koja su identifikovana u različitim polovima, ako se leče medicinski u ranoj adolescenciji, rizikuje da požale zbog odluke nakon što postanu dovoljno stari da shvate svoje gubitke - dodao je Lovdal.

Rekla je da joj je iskušenje ostavilo „duboke fizičke i emocionalne rane i teško žaljenje“.

Ona takođe tvrdi da bolnica i lekari njoj i njenim roditeljima nisu dali odgovarajući „informisani pristanak“, koji bi uveo terapijske sesije, nešto što ona kaže da nikada nije ponuđeno.

U saopštenju, njeni advokati kritikovali su procedure kao "sumanji oblik zlostavljanja dece".

- Verujemo da su ovakvi slučajevi najbolji način da ih zaustavimo, posebno u liberalnim državama poput Kalifornije, gde nepromišljeni ideolozi guraju ovu radikalnu agendu - rekao je advokat Čarls Limandri.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    19. jun 2023 | 03:22

    Treba ih strpati u zatvor, zbog novca sve bi uradili... Džeparoši završe u zatvoru, a ovi pljačkaši koji uništavaju mlade živote i dalje normalno rade...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA