Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li su puštali skeč o Monti Pajtonu? Bajden sve zbunio završavajući govor sa "Bože čuvaj kraljicu, čoveče"!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na kraju govora Bajden je rekao da neće moći da se rukuje sa svima prisutnima zbog oluje koja se očekuje u tom području

  • 0
Džo Bajden Foto: Tanjug/AP

Predsednik Džo Bajden je zbunio publiku na događaju o bezbednosti oružja tako što je svoj govor završio opaskom: „Bože čuvaj kraljicu, čoveče“.

Bajden je govorio na Nacionalnom samitu na Univerzitetu Hartford u Konektikatu, tokom kojeg se požalio na nivo oružanog nasilja u SAD, istovremeno pozivajući na strožu kontrolu oružja.

Na kraju 30-minutnog govora, Bajden je rekao prisutnima da neće moći da se rukuje sa svima prisutnima zbog oluje koja se očekuje u tom području.

Američki predsednik je rekao da će se umesto toga fotografisati sa nekim od prisutnih, a zatim dodao: "U redu? Bože čuvaj kraljicu, čoveče!"

Kako piše britanski Telegraf, nije jasno da li je predsednik mislio na kraljicu Kamilu, pokojnu kraljicu Elizabetu II ili kraljicu Šarlotu – koja je kao supruga kralja Džordža III bila poslednja britanska kraljica koja je predsedavala američkim kolonijama.

Novinari koji su pratili Bajdena bili su zbunjeni kao i ostala publika. Tokom svog izveštavanja o govoru, voditelj Foks njuza je prokomentarisao: „Da li su ovde puštali skeč o Monti Pajtonu ili nešto slično?“

Drugi su istakli da je Bajden ranije koristio tu frazu da završi svoje govore, sugerišući da bi to moglo značiti „Bog nam pomogao“, piše Telegraf.

Olivija Dalton, glavni zamenik sekretara za štampu Bele kuće, kasnije je rekla novinarima da je predsednik „komentarisao nešto, nekome u masi“, ali nisu izneti dalji detalji.

Republikanski kritičari su osuli paljbu po Bajdenu, čiji su mandat obeležili brojni gafovi. Mnogi u SAD veruju da Bajden, koji ima 80 godina, više nije mentalno sposoban da obavlja zahtevnu dužnost. Na primer, ranije ovog meseca se sapleo i pao na pod dok je završavao deljenje diploma na ceremoniji diplomiranja u vazduhoplovstvu u Koloradu.

Hipotetički, Bajden bi na početku svog drugog mandata, koji bi završio sa 86, imao 82 godine.

(Telegraf.rs)

Video: Bajden bukvalno srlja iz gafa u gaf: Umalo pao na stepenicama i Harisovu nazvao predsednicom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA