Vreme čitanja: oko 1 min.

Olujno nevreme u Britaniji: Jaka kiša izaziva haos na saobraćajnicama, zbog poplava zatvorene škole

Vreme čitanja: oko 1 min.

U nekim oblastima je za samo sat vremena palo kiše kao u proseku za pola meseca

  • 1
Ciara oluja Kjara nevreme Velika Britanija Francuska Foto: Tanjug/AP

Oluja sa grmljavinom danas je pogodila Britaniju izazivajući haos na pistama, putevima i železničkim prugama, dok su poplave dovele do zatvaranja škola, a zloslutni oblaci i dalje ispunjavaju nebo.

Manji tornado primećen je kako se kreće preko britanskog sela u blizini Kamelforda, dok je izdato upozorenje na grmljavinu, munje i grad u nekoliko regiona u Velikoj Britaniji.

Na snimku se vidi kako se formacija izvija iznad brda Korniša, dok je portparol Meteorološkog tima pojasnio da je reč o oblaku u obliku levka, ali da ne možemo biti sigurni da li je dodirnuo tlo da bi se predstavlja kao tornado, piše Dejli mejl.

Poplave na putu ranije danas dovele su do zatvaranja delova M6 u blizini Koventrija, dok su škole u ​​Bedfordširu bile prinuđene da pošalju đake kući na dan jer je njihov teren potopljen mutnom kišnicom.

U međuvremenu, železničke usluge na jugu zemlje su posebno pogođene, a ekstremno vreme je izazvalo prekide u saobraćanju vozova u pojedinim delovima zemlje.

Žuta vremenska upozorenja postavljena su za celu južnu Englesku, delove Midlenda, Škotske i Severne Irske. To je zbog toga što je u nekim oblastima za samo sat vremena palo kiše kao u proseku za pola meseca, što je izazvalo haos na putevima.

Brojni poplavljeni putevi iazvali su haos u saobraćaju, a snimci pokazuju kako su automobili u Birmingemu potopljeni duboko u vodu. Prelivali su se i odvodi i kanalizacija. Dramatični snimci pokazuju kako voda šiklja na ulicu. Izdato je i upozorenje o poplavama u istočnoj Engleskoj.

Očekuje se da će ovogodišnje leto imati temperature veće od proseka, ali se još ne zna da li će se oboriti rekord prošlogodišnjih ekstremnih vrućina.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak tornada koji nosi sve pred sobom, a nakon toga kroz oblake "proviruje sunce"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA