Vreme čitanja: oko 1 min.

Devojčica rođena sa nogama okrenutim unazad sanja da postane gimnastičarka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sa samo tri godine odsekli su joj desnu nogu, a doktori su bili pesimistični u pogledu spasavanja i leve

  • 0

Sedmogodišnja devojčica rođena je sa nogama unazad i nedostajale su joj kosti, a nakon operacije uspela je da stane na svoje noge i sada sanja da postane gimnastičarka.

Njenoj mami Marženi Drusevič (35) je prvobitno rečeno da će joj morati amputirati obe noge, ali su 2018. doktori u SAD spasili Viktorijinu levu nogu nakon što je njena porodica prikupila 180.000 funti.

Devojčica je nakon toga uživala u normalnom detinjstvu sve dok joj se levo stopalo, ranije ovog meseca, nije iskrivilo, zbog čega joj je bila potrebna dodatna operacija u Austriji.

"Operacija je trajala pet sati, ali veoma sam srećna i zahvalna ljudima koji nam daju šansu da spasimo Viktorijinu nogu. Da li će joj trebati još jedna operacija zavisi od toga kako će rasti tokom sledećih nekoliko godina - ali ona je spremna da bude gimnastičarka", rekla je njena majka.

Viktorija je patila od urođenog deformiteta pri rođenju - bilateralne tibijalne hemimelije - što znači da su joj noge formirane unazad i da joj nedostaju kosti. Sa samo tri godine morali su da joj odseku desnu nogu, a doktori su bili pesimistični u pogledu spasavanja i leve.

Ali 2018. godine, uz pomoć prijatelja i porodice, Marzena je uspela da prikupi 180.000 funti za veliku operaciju u SAD. Specijalistički zahvat značio je spasavanje noge, a time i šansa za njene snove da postane gimnastičarka.

Ali, Viktorija je ponovo morala da se podvrgne operaciji u Austriji ranije ovog meseca nakon što joj se levo stopalo iskrivilo.

Kada se oporavi, Viktorija kaže da želi da "vozi bicikl i da se igra sa prijateljima".

(Telegraf.rs)

Video: Sestra odlučila da ga spase ili možda ne: Bebac do pola ušao u veš mašinu, samo mu noge vire

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA