Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan prozor, bez sedišta i jedan toalet: Kako izgleda unutrašnjost nestale podmornice?

Vreme čitanja: oko 1 min.

putnici trenutno nemaju komunikaciju sa spoljnim svetom, pa tako ni saznanja da li će i kada neko doći do njih

  • 10
podmornica Foto: Tanjug/AP

Dok spasilačke službe vode trku s vremenom kako bi locirali nestalu turističku podmornicu u Atlantiku u kojoj se nalazi pet osoba, pojavili su se detalji o njenoj unutrašnjosti.

Uslovi u podmornici koja su krajnje skučeni, a kako navodi Daily Mail, situacija deluje kao scena iz horor filma: pet osoba zarobljeno u malom prostoru sa jednim prozorom bez sedišta, hiljadama stopa ispod nivoa mora bez mogućnosti da dođu do spoljašnjeg sveta.

Osim klaustrofobičnih uslova u plovilu, problem predstavlja i sve manje kiseonika i rizik od hipotermije.

Unutra nema sedišta i postoji samo jedan toalet, mala crna kutija, sa crnom zavesom koja treba da obezbedi privatnost. Svi putnici su bosi i moraju da sede na podu.

Pod pretpostavkom da je brod još uvek netaknut, putnici trenutno nemaju komunikaciju sa spoljnim svetom, pa tako ni saznanja da li će i kada neko doći do njih.

Kompanija "OceanGate" čija je turistička podmornica nestala, počela je pre dve godine da vodi ture u obilazak olupine Titanika.

Mini podmornica može da primi pet osoba, a cena ture je 250.000 dolara po osobi.

Uprkos velikim naporima, podmornica još uvek nije locirana, a kako kaže komandant mornarice Rajan Remsi ukoliko se nalazi na više hiljada stopa ispod mora ne postoji način da se spasi jer ne postoji potrebna tehnologija.

Međutim, stručnjaci ne isključuju mogućnost da podmornica negde pluta po površini vode, što bi znatno olakšalo spasiocima da je pronađu pre nego što ponestane kiseonika u njoj čije rezerve, prema poslednjim procenama, postoje još 40 sati.

(Telegraf.rs)

Video: Nestala turistička podmornica "Titan": Među nestalima javne ličnosti i milijarderi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džoni

    20. jun 2023 | 21:39

    Platiš toliku kintu da bi zaginuo i da bi išao tamo gde čoveku sa zdravim razumom nije mesto...

  • Sexo

    20. jun 2023 | 22:18

    Pet osoba=1.250.000 mogli su nahraniti pola Dzibutija, Eritreje, Sudana. Glupost nema granicu ali ima cijenu. Onaj iz Pakistana hoce da vidi Titanik a njegivi pakistanci i ostali nesretnici iz Afrike tonu svaki dan bez 1USD u dzepu a on dao 250h da potone.

  • Gaga Sc Zoki

    20. jun 2023 | 21:32

    Meni horor deluje,250000 dolaraza jezivu scenu....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA