Vreme čitanja: oko 2 min.

Tramp osuo drvlje i kamenje po Desantisu i nazvao ga nelojalnim: "Bio je politički mrtav pre mene"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Donald Tramp rekao da su napadi na Rona Desantisa lični i nazvao ga nelojalnim jer se kandidovao protiv njega

  • 0
Donald Tramp i Ron DeSantis Foto: JOE RAEDLE / Getty images / Profimedia

Bivši predsednik SAD Donald Tramp rekao je da su njegovi napadi na republikanskog kandidata guvernera Floride Rona Desantisa lični, jer je "veoma nelojalno" što se Desantis pridružio predsedničkoj trci 2024. nakon što mu je pomogao da bude izabran na Floridi.

Tramp, koji se bori protiv Desantisa za predsedničku nominaciju GOP-a, pričao je o kovid odgovoru nekoliko republikanskih guvernera kada je pomenuo nadimak guvernera Floride, "Desankcionisani", tokom drugog dela jednosatnog intervjua koji je emitovan u utorak u "Specijalnom izveštaju" televizije "Fox News".

"Zašto koristite to ime?", pitao ga je Bret Bajer sa "Fox News"-a.

"Izabrao sam ga", odgovorio je Tramp i dodao da smatra da je veoma nelojalno od Desantisa što je s obzirom na to ušao protiv njega u trku za republikansku nominaciju za predsedničke izbore.

"Ja sam veliki lojalista", nastavio je Tramp. "Neki ljudi upravo ovde u ovoj prostoriji mi kažu ’gospodine, ne brinite o lojalnosti, to ne znači ništa u politici.’ Rekao sam da meni znači. Izabrao sam tog tipa."

Tramp je rekao da je DeSantis bio "politički mrtav" pre nego što ga je podržao za guvernera Floride 2017.

"Izabrao sam tog tipa. Došao je da me vidi, recimo da je plakao jer je bio mrtav. Izlazio je iz trke. Već je tražio poslove. Verovatno u advokatskim kancelarijama ili gde god. Potpuno mrtav. Vodio je užasnu kampanju... bila je poput uništenja. Izbori će biti vrlo brzo. Rekao sam mu da je mrtav", rekao je Tramp Bajeru.

Tramp je rekao da je odlučio da "pokuša" i podržao je Desantisa na Tviteru. U to vreme Tramp je Desantisa nazvao "briljantnim mladim liderom" koji "voli našu zemlju i pravi je lider".

"Bilo je kao da je eksplodirala bomba", priseća se Tramp. "Čim sam ga podržao, pobedio je na predizborima. Bilo je gotovo. Pobedio je ubedljivo."

Tramp je rekao da je nastavio da vodi tri skupa za Desantisa tokom guvernerske trke, dodajući da je smatrao očiglednom izdajom kada je kasnije čuo da Desantis razmišlja da se pridruži trci za republikansku nominaciju za predsedničke izbore 2024, čiji je Tramp trenutni favorit.

"Tri godine kasnije, pitali su ga hoćeš li se kandidovati protiv predsednika? Rekao je da nema komentar. Bez komentara znači da će se kandidovati. Rekao sam da će se ovaj tip kandidovati! I bio je mrtav. Nisam mu pomogao 90 odsto. Pomogao sam mu 100 odsto. Ovaj momak je bio politički mrtav, da bi onda rekao da ću se kandidovati protiv tipa koji ga je doveo na funkciju? Nije mi to trebalo", rekao je Tramp.

Upitan da li smatra da je Desantis najopasniji izazivač, Tramp je jasno rekao: "Pa, on je trenutno broj dva, da."

Tramp je ukazao na ankete koje pokazuju da ima veliku prednost u odnosu na Desantisa pre nego što je dodao: "Pada kao kamen. On bi mogao da bude broj tri i broj četiri, a vi me više nećete čuti da pričam o njemu", rekao je.

(Telegraf.rs)

Video: Helikopterska jedinica ima nešto zajedničko sa Donaldom Trampom i kraljicom Elizabetom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA