≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Luka iz Valjeva tragično stradao u Americi: Skupljaju novac da telo mladića prebace u Srbiju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očevici tvrde da je Luka u poslednjem sekundu pokušao da izvede manevar i izbegne da udari u prikolicu svog kolege, ali nije uspeo

  • 18
Luka Cuk Foto: gofundme

Luka Ćuk (29) tragično je nastradao juče ujutru u teškoj saobraćajnoj nesreći u Indijani, a njegovi prijatelji organizovali su akciju prikupljanja novca kako bi Luka mogao da bude sahranjen u Srbiji.

Mladić iz Srbije, koji je vozio šleper, stradao je u sudaru sa drugim kamionom.

Kako prenose američki mediji, Luka je otpozadi udario u šleper koji se na auto-putu kretao manjom brzinom od dozvoljene.

Očevici nesreće navode da je Luka brzo prišao presporom šleperu, za čijim volanom je bio Dž. A. (51). Tvrde da je Luka u poslednjem sekundu pokušao da izvede manevar i izbegne da udari u prikolicu svog kolege, ali nije uspeo.

Ćuk je nakon udesa ostao zarobljen unutar polupane kabine svog šlepera, u kojoj je i izdahnuo. Po dolasku spasilačkih ekipa pokušana je reanimacija, ali bezuspešno.

Organizacija "GoFundme" otvorila je račun kako bi se prikupio novac za transport Lukinog tela i sahranu. Ostali novac fondacija će donirati Lukinoj porodici.

Kako se navodi Luka je rođen u Valjevu, a poslednjih 10 godina je živeo u Americi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    22. jun 2023 | 14:27

    Nije taj drugi sleper vozio presporo nego nazalost nas Luka je vozio prebrzo a pritom nije bio fokusiran na put i situaciju na putu jer da jeste uocio bi na vreme drugi ispred sebe sleper pa nebi ni doslo do sudara.Po saobracajnim pravilima onaj kod te udari otpozadi je uvek kriv jer nije drzao propisanu razdaljinu

  • NikolaMiami

    22. jun 2023 | 15:53

    U Americi je generalno obicaj da kada neko umre,njegovi prijatelji i kolege skupljaju novac za porodicu nastradalog kao odraz empatije i saucesca,kako bi se pokrili bar troskovi sahrane. Naravno da svako od nas ovde ima novac bar za to ne daj Boze,ali jednostavno takav je obicaj.

  • Marko

    22. jun 2023 | 17:58

    Zamolio bih da se suzdrzite od suvisnih komentara, tragedija je mogla da se desi i desava se svakom od nas. Poznajem Luku od rodjenja i verujem da bih na svakog ostavio utisak. Takodje bih ovom prilikom zamolio ukoliko ste u mogucnosti da pomognem porodici koliko ko moze, kad vec toliko para ide na Zadrugu i ostale "pametne" stvari https://www.gofundme.com/f/help-fund-for-lukas-funeral?utm_campaign=p_cp+share-sheet&utm_medium=social&utm_source=facebook

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA