Vreme čitanja: oko 1 min.

Raste broj žrtava tornada u Teksasu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tornado je pogodio Matador sinoć oko 20 časova po lokalnom vremenu, donoseći rušilačke udare vetra maloj zajednici od oko 600 stanovnika

  • 1
Teksas, Matador, Tornado Foto: Tanjug/AP

U tornadu koji je pogodio gradić Matador na severu Teksasa, nastradale su četiri osobe, najmanje 10-ak je povređeno, a uništeno je više kuća, saopštili su zvaničnici.

Tornado je pogodio Matador sinoć oko 20 časova po lokalnom vremenu, donoseći rušilačke udare vetra maloj zajednici od oko 600 stanovnika, saopštila je spasilačka služba Laboka, preneo je Rojters.

Najmanje 10 osoba je prevezeno u lokalne bolnice, od kojih je jedna preminula, saopštila je policija jutros na konferenciji za novinare.

"Grad ove veličine sa tako malom populacijom, sa količinom štete koju su pretrpeli - ne radi se samo o fizičkoj šteti, već je i ekonomskom i emotivnom uticaju koji će imati na ovaj grad, a koji je veoma značajan", rekao je službenik za javno informisanje vatrogasne službe u Laboku Derek Delgado.

Na snimku objavljenom posle tornada, vidi se niz kuća sravnjenih do zemlje i srušeni dalekovodi.

Prošle nedelje, jedan ili više tornada pogodio je grad Periton u Teksasu i tada su nastradale najmanje tri osobe, na desetine povređeno, a stotine kuća, mnoge od njih u parku prikolica, su bile oštećene ili uništene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA