≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vagner: "Rusija će uskoro imati novog predsednika"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruska vojska je u subotu pozvala Vagnerovce da napuste vođu Jevgenija Prigožina, rekavši da će im garantovati sigurnost

  • 19
Vladimir Putin Jevgenij Prigožin Yevgeny Prigozhin Wagner Vagner Foto: Profimedia/Sputnik/Ilya Pitalev, Profimedia, Profimedia/WillWest News

Ukrajinski savetnik za unutrašnje poslove Anton Geraščenko oglasio se povodom današnje pobune Vagner grupe protiv rukovodstva Rusije.

On je podelio navodno saopštenje telegram grupe koja je povezana sa Vagnerom:

"Putin je pogrešno izabrao. Tim gore po njega. Uskoro ćemo imati novog predsednika", piše u objavi u pomenutoj grupi.

Ruski Telegram kanali javljaju da su "vojnici Vagnera ušli u Voronjež i da su na periferiji Krasnodara i Volgograda i da im niko pruža otpor".

U međuvremenu, u ruskim gradovima skidaju se transparenti koji pozivaju ljude da se pridruže Vagneru.

Ruski predsjednik Vladimir Putin jutros je imao vanredno obraćanje u kojem je okarakterisao Vagnerove akcije u Rostovu kao "oružanu pobunu" i najavio žestoku kaznu za sve one koji učestvuju u njoj. Putin je kazao da je reč o zločinačkoj avanturističkoj kampanji i da je jednaka oružanoj pobuni.

Ruska vojska je u subotu pozvala Vagnerovce da napuste vođu Jevgenija Prigožina, rekavši da će im garantovati sigurnost.

Vrh Rusije traži od njih da prestanu s pobunom protiv vojnog vođstva Moskve.

Jevgenij Prigožin, vođa privatne vojne grupe Vagner, optužio je ruski vojni vrh za napad na Vagnerov vojni kamp i masovno ubistvo njegovih boraca. Nakon toga, ruski Nacionalni odbor za suzbijanje terorizma pokrenuo je krivični postupak protiv Prigožina zbog podsticaja na oružanu pobunu.

Podsećamo, u ranim jutarnjim satima grupa plaćenika Vagner pod vodstvom Prigožina je počela oružanu pobunu zauzimajući grad Rostov na Donu. Prema rečima njihovog vođe krajnji cilj je Moskva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Muki

    24. jun 2023 | 10:22

    Sve ovo bezveze podigneš avione, izbambusaš pobunjenike i kraj. Ovo je pre neka igra ili trik. Nešto ovde ne pije vodu.

  • Gasa

    24. jun 2023 | 10:38

    Zivio Putin!

  • Ambicije i dolari

    24. jun 2023 | 10:27

    Ovaj placenik je zaigrao poslednju igru, slava i zapadna obecanja mu udarila u glavu, ako sve nije igra izmedju njega i Putina. Mogao je da ostane poznat u ruskoj istorij kao heroj i borac u odbrani Rusije, i naravno bogat covjek. A on je odlucio da sve to za rad zapadnih obecanja baci pod noge i zavrsi kao izdajnik, rasplet ce biti jako brzo a za neke katastrofalan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA