Vreme čitanja: oko 1 min.

Kolone Čečena hrle ka Rostovu, na ulazu u grad ih čeka "iznenađenje" od Vagnerovaca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šef Vagner grupe Jevgenij Prigožin je danas izjavio da su Vagnerovci zauzeli Rostov na Donu bez ijednog ispaljenog metka

  • 26
Jevgenij Prigožin Yevgeny Prigozhin, Ramzan Kadyrov Ramzan Kadirov, Vladimir Putin Foto: Profimedia/Yelena Afonina/TASS, Handout / AFP /, Tanjug/AP

Nakon najave čečenskog lidera Ramzana Kadirova da će njegovi borci krenuti u pomoć Vladimiru Putinu, na društvenim mrežama su počeli da kruže snimci konvoja, za koje se tvrde da su čečenski, kako hitaju ka Rostovu na Donu, koji su zauzele Vagnerove trupe.

U ovom trenutku nije moguće potvrditi autentičnost snimka, ali se veruje da je u pitanju pravi snimak, s obzirom na to da je Ramzan Kadirov najavio da će njegove trupe krenuti u "zone nestabilnosti".

S druge strane, kruže i snimci kako su na putu ka Rostovu postavljene antitenkovske mine. Njih su navodno postavili Vagnerovci, kako bi zaštitili položaje.

Šef Vagner grupe Jevgenij Prigožin je danas izjavio da su Vagnerovci zauzeli Rostov na Donu bez ijednog ispaljenog metka.

Prema poslednjim informacijama, Prigožinovi borci viđeni su kod Lipecka, koji se nalazi na putu od Vorožnja ka Moskvi. Guverner Lipecka je ranije apelovao na građane da ne napuštaju svoje domove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ziveo u zabludi

    24. jun 2023 | 14:52

    Da mi je neko pričao da će Kadirov (islamista) braniti Putina od Prigožina (pravoslavca) rekao bi da je lud 100% Kakva su ovo vremena došla?

  • Ajmo....

    24. jun 2023 | 14:52

    Kadireee uz vas je i NOVI PAZAR.

  • 😊

    24. jun 2023 | 14:52

    Za Čečene ❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA