Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako ruski TV kanali izveštavaju o drami sa Vagnerom

Vreme čitanja: oko 1 min.

U izveštajima televizija Prigožin je označen kao glavni krivac koji stoji iza pobunje, ali se njegove izjave ne citiraju

  • 3
Rusija sukobi u Rusiji Foto: Tanjug/AP

Ruske državne televizije danas su uglavnom emitovale program uobičajen za vikend, mada je bilo nekih vanrednih izdanja vesti.

Trupe grupe "Vagner" pod kontrolom Jevgenija Prigožina umarširale su inače u Rostov na Donu i krenule ka Moskvi, a predsednik Rusije poručio je da će organizatori pobune odgovorati za izdaju svoje domovine.

Predsednik Vladimir Putin se u jutros obratio naciji a njegovo obraćanje prenošeno je uživo na televiziji. Međutim, razvoj sitaucije na terenu ne prati se u velikoj meri na televiziji, a informativni kanal Rosija 24 čak je emitovao polučasovni film posvećen nedavno preminulom bivšem italijanskom premijeru Silviju Berluskoniji, inače Putinovom prijatelju, piše BBC.

Televizijski kanali označili su Jevgenija Prigožina kao glavnog krivca koji stoji iza pobunje, ali nisu pokazali šefa Vagner grupe niti su ga direktno citirali. Iako se smatra značajnom ličnošću ruske invazije na Ukrajinu, Prigožin nije poznato lice za ruske TV gledaoce. Njegova plaćenička Vagner grupa često je hvaljena na državnim kanalima, ali sam Prigožin se od 24. februara 2022. godine jedva pominjao.

U kasnijim izdanjima vesti pominju se koraci koje su vlasti preduzele da bi se suprotstavile Prigožinu, a takođe nastoje da umire gledaoce.

Dopisnik Rosije 1 tvrdi da je u Rostovu na Donu, za koji Vagnerove snage kažu da su ga okupirale, sve "mirno“ i da grad, iako tih, vodi uobičajen život.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA