Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogledajte celu poruku Jevgenija Prigožina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prigožin je sa svojim borcima krenuo put Moskve

  • 3
Jevgenij Prigožin Foto: Tanjug/AP

Šef Vagnera Jevgenij Prigožin objavio audio poruku na aplikaciji Telegram u kojoj je potvrdio da će se njegovi borci vratiti u bazu kako ne bi došlo do krvoprolića u Rusiji.

"Želeli su da rasformiraju Vagner. Zakazali smo Marš pravde za23. jun. Za dan smo stigli na manje od 200 kilometara od Moskve. Za to vreme, nismo prolili ni kap krvi naših boraca. Sada je trenutak kad može doći do krvoprolića. Shvatajući svu odgovornost za činjenicu da će se proliti ruska krv, okrećemo vojsku i odlazimo u suprotnom pravcu u naše baze", rekao je Prigožin.

Prethodno su iz pres službe predsednika Belorusije naveli su da u ovom trenutku postoji nacrt prihvatljive opcije sa "Vagnerom" za rešavanje situacije, koja podrazumeva bezbednosne garancije za njegove borce.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    24. jun 2023 | 21:32

    Већ дуго је јасно да у овом формату Пригожиновци не могу даље. Да би одгодио неминовно, Пригожин наступа јавно - тако је и Чедомир Јовановић, угрожен у јавности, лупао кафиће, шутирао кола, све пред камерама...

  • Перагеније

    24. jun 2023 | 21:06

    "predsednika Belorusije" - ДА, баш је он био важан, хехе. Где су сад НВОски ботови - ЗБУЊЕНИ и њихови господари... :):) КАКАВ маневар Кремља - аљехиновски потези!

  • Uplasio se silne ruske vojske

    24. jun 2023 | 20:44

    Tako treba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA