Vreme čitanja: oko 1 min.

Vanredna sednica Saveta bezbednosti Kazahstana zbog situacije u Rusiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pres služba je objasnila da uprkos činjenici da je ono što se dešava u Rusiji unutrašnje pitanje Rusije, stanovnici Kazahstana zabrinuti su zbog situacije u prijateljskoj zemlji sa kojom dele najdužu granicu na svetu.

  • 0
Rusija sukobi u Rusiji Foto: Tanjug/AP

Predsednik Kazahstana Kasim-Džomart Tokajev održao je vanrednu sednicu kazahstanskog Saveta bezbednosti u vezi sa situacijom u Rusiji, saopštila je pres-služba kazahstanskog lidera, prenosi Tanjug.

- Tokom događaja, šef države je saslušao izveštaje premijera, generalnog tužioca, predsednika Komiteta za nacionalnu bezbednost, ministara odbrane, unutrašnjih i spoljnih poslova o merama za sprovođenje instrukcija u vezi sa situacijom u Rusiji - navodi se u saopštenju, prenosi TASS.

Pres služba je objasnila da su, uprkos činjenici da je ono što se dešava u Rusiji unutrašnje pitanje Rusije, stanovnici Kazahstana zabrinuti su zbog situacije u prijateljskoj zemlji sa kojom dele najdužu granicu na svetu.

Tokajev je podsetio da je u telefonskom razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom podržao mere koje ruske vlasti preduzimaju da očuvaju ustavni poredak i osiguraju bezbednost svojih građana.

- Kasim Žomart Tokajev je pozdravio sporazum o prekidu neprijateljstava. Prema predsedniku, glavni prioritet unutrašnje politike svake države, uključujući Kazahstan, treba da bude princip vladavine prava kao osnove za očuvanje javnog reda i mira i društveno-ekonomskog razvoja - navodi se u saopštenju pres služba.

Pored toga, na sastanku je ukazano na potrebu da se obezbedi finansijska i ekonomska stabilnost u zemlji, kao i bezbednost građana Kazahstana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA