Vreme čitanja: oko 1 min.

Bajden prvi put o haosu u Rusiji: Pratili smo situaciju iz sata u sat

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bajden je rekao da je uputio tim za nacionalnu bezbednost da pažljivo prati subotnje događaje u Rusiji i da mu izveštava iz sata u sat i da se pripremi za niz scenarija

  • 24
Džo Bajden Joe Biden Varšava Poljska Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Džozef Bajden rekao je da SAD "nemaju nikakve veze" sa subotnjim događajima u Rusiji, kada je šef Vagnera Jevgenij Prigožin navodno podstakao oružanu pobunu protiv Kremlja.

Bajden je rekao da je uputio tim za nacionalnu bezbednost da pažljivo prati subotnje događaje u Rusiji i da mu izveštava iz sata u sat i da se pripremi za niz scenarija.

Rekao je da je takođe razgovarao sa ključnim saveznicima Sjedinjenih Država tokom vikenda kako bi se "uverio da smo svi na istoj strani".

"Od ključnog je značaja da budemo usklađeni u našem odgovoru i koordinisani u onome što treba da predvidimo", rekao je on, dodajući da su se sve strane složile da "moramo da se uverimo da Putinu ne damo izgovor da za to krivi Zapad ili da okriviti za ovo NATO".

"Jasno smo stavili do znanja da nismo umešani. Nismo imali ništa s tim. Ovo je bio deo borbe unutar ruskog sistema", dodao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA