Vreme čitanja: oko 1 min.

Mladi pilot poginuo pred bratom tokom letenja balonom: "Preminuo je radeći ono što je najviše voleo"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iskusni pilot napravio je balon za samo 15 sana, koristeći materijal namenjen za pravljenje šatora i šivaću mašinu u svojoj radionici

  • 0
Peter Gregory Printskrin: Facebook/David Strasmann

Mladi pilot "Rajanera" Piter Gregori (25) leteo je sa starijim bratom Denom (26), kada se njegov balon vredan više od 4.500 evra pokvario na visini od oko 300 metara i došlo je do nesreće.

Svedoci su rekli da se raznobojna letelica zapalila u vazduhu u blizini Ombersli Korta u nedelju oko 6.20 časova.

Članovi porodice mladog pilota, koji su svi stručni za upravljanje balonima, rekli su da su skrhani zbog tragedije koja se dogodila i da ih "teši činjenica da je Piter umro radeći nešto što je voleo".

Iskusni pilot napravio je balon za samo 15 sana, koristeći materijal namenjen za pravljenje šatora i šivaću mašinu u svojoj radionici.

Policija Zapadne Mersije istražuje nesreću nakon što su Gregori i njegov brat poleteli u odvojenim balonima u zoru tog nedeljnog jutra.

- Piter Gregori, 25 godina života punim plućima - rekli su članovi porodice tokom odavanje počasti poginulom pilotu.

Oni su napomenuli da je "njihov voljeni pilot Pit u nedelju ujutru otišao poslednjim letom, radeći ono što voli".

- Bilo to u balonu na vruć vazduh ili kao pilot avio-kompanije, Piterova strast za letenjem bila je nešto zbog čega su njegova porodica i prijatelji mogli samo da mu se dive i podržavaju ga. Kada bi nešto odlučio, nikada ne bi odustao. Bio je odlučan, a čovek je mogao samo da gleda sa strahopoštovanjem. Uskoro ćemo ponovo leteti zajedno Pite. Volimo te - dodali su.

Odavanje počasti potpisano je sa "Den, mama, tata i Ema". Porodica je zamolila ljude da "poštuju njihovu privatnost u ovom teškom momentu".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA