≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Raste broj poginulih u napadu na Kramatorsk: Povređeno 56 osoba

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruske snage ispalile su sinoć jedan raketni projektil na kvart s restoranima u gradu Krematorsku na istoku Ukrajine, a drugi projektil na selo na obodu ovoga grada, saopštila je jutros lokalna policija

  • 5
Kramatorsk, Ukrajina, raketa Foto: Tanjug/AP

Najmanje osam ljudi poginulo je u ruskom napadu na grad Kramatorsk na istoku Ukrajine, saopštile su danas iz ukrajinske službe za vanredne situacije.

U saopštenju se navodi da je 56 osoba povređeno, prenosi Rojters. Ruske snage ispalile su sinoć jedan raketni projektil na kvart s restoranima u gradu Kramatorsku na istoku Ukrajine, a drugi projektil na selo na obodu ovoga grada, saopštila je jutros lokalna policija.

"Spasioci rade na terenu i pretražuju ruševine pogođene zgrade u potrazi za ljudima koji su verovatno još ispod zarobljeni", saopštili su zvaničnici hitne službe na Telegramu.

U udaru drugog projektila na selo nadomak Kramatorska ranjeno je petoro ljudi.

Kako navode ukrajinski zvaničnici pogođeno je i nekoliko zgrada u Kremenčuku, oko 375 kilometara zapadno od Kramatorska, u centralnoj Ukrajini, tačno godinu dana nakon sličnog napada na tamošnji tržni centar u kojem je život izgubilo najmanje 20 ljudi, dok u noćašnjem udaru na Kremenčuk nije bilo prijavljenih žrtava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    28. jun 2023 | 08:13

    ZAPAD NE POMONJE RUSKE CIVILNE ZRTVE U NAPADU UKRAJINACA ILI ZAKLANE RUSE KOJIMA SU FASISTI VADILI ORGANE !!!!! ZAPAD OPRAVDAVA UKRAJINSKE ZLOCINE!!!

  • radovan III

    28. jun 2023 | 14:24

    Kao prvo nije Kre nego Kramatorsk, drugo rusi su gadjali ( i pogodili) centralni vojni stab i komandni punkt ukrajinaca u tom delu fronta. A CNN i BBC pisu kao uvek objektivno na 100%. A najnovija vest (ne znam da li ce i kad zapad objaviti) je: Zelenski VLADIMIR (a ne Volodimir kako je prekrsten na zapadu) dao je naredjenje radi (skupstini ukr) da se 25 decembar zvanicno objavi BOZIC u ukrajini. Ukrajina od decembra nije vise "pravoslavna" nego katolicka zemlja. To je jedan od razloga zasto zapad toliko podrzava kijevski rezim. Naravno da ce i dalje 80% naroda slaviti BOZIC 6 januara samo da li ce moci i u crkvi kao do sada?!?

  • Stane

    28. jun 2023 | 18:09

    Picerija u kojoj skoro svi sa snimka u uniformama i uglavnom govore na engleskom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA