≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik ASSF čestitao Vidovdan: Današnji dan simbol patriotizma i srpske hrabrosti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi mi koji živimo u Austriji, ponosni smo na ovaj praznik, poručio je Stanković

  • 0
Predsednik Austrijskog saveza srpskog folklora, Aleksandar Stanković Foto: ASSF

Predsednik Austrijskog saveza srpskog folklora (ASSF), Aleksandar Stanković, čestitao je Vidovdan svim Srpkinjama i Srbima u dijaspori i matici.

“Današnji dan, 28.jun, nije samo sećanje na Kosovski boj 1389. godine i neizmernu hrabrost srpskog naroda na čelu sa knezom Lazarom koji se suprostavio velikom Osmanskom carstvu braneći i Evropu, današnji dan je i simbol patriotizma, srpske hrabrosti, dostojanstva i neustrašivosti u borbama za očuvanje srpskog tla, srpskog identiteta, srpske tradicije i kulture kroz vekove, pa sve do danas", rekao je on.

"Svi mi koji živimo u Austriji, ponosni smo na ovaj praznik i svojim angažmanom i aktivnostima nastojimo da sačuvamo nasleđe naših predaka, koji su se hrabro borili za opstanak srpstva i ostavili nam u amanet da čuvamo naše običaje, kulturu, tradiciju i jezik. Živela Srbija! “, zaključio je Stanković.

Austrijski savez srpskog folklora osnovan je 2020. godine i okuplja 26 srpskih udruženja, klubova i kulturno-umetničkih društava iz Austrije, navodi se u saopštenju.

Glavna misija Saveza je da razvija, unapređuje, koordinira i povezuje kulturno-umetnička društva, kako međusobno, tako i sa drugim relevantnim ustanovama kulture u matici i Republici Austriji, dok je glavna delatnost očuvanje, podsticanje i izvođenje srpskih tradicionalnih igara.

(Telegraf.rs)

Video: Patrijarh Porfirije služi liturgiju u manastiru Gračanica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA