Vreme čitanja: oko 2 min.

Na ovoj plaži za nekoliko dana je umrlo sedmoro ljudi: "Kažu da slika vredi hiljadu reči, nadam se da je tako"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ni crvene zastave, ni velike novčane kazne, ni druga upozorenja nisu imali dovoljno efekta da odvrate ljude od vode.

  • 0
Panama siti City Beach, Florida Foto: Shutterstock

Sedam ljudi je umrlo tokom devet dana ovog meseca na plaži Panama Siti duž obale zaliva Floride, saopštila je Nacionalna meteorološka služba.

"Rip struje" su bile primarna opasnost koja je navedena pored evidencije o ovim smrtima, a ova plaža je zbog toga zabeležila najveću koncentraciju smrtnih slučajeva u "zoni surfanja" tokom juna.

"Rip struja" je u suštini kanal pokretne vode, nešto poput reke, koji se formira u okeanu i teče dalje od obale i izlazi u more, objašnjavaju iz meteorološke službe, koja ažurira interaktivnu mapu i prateću bazu podataka s poginulima u zonama surfovanja širom SAD, uključujući i one povezane s ovim strujama. Smrtonosni incidenti prijavljeni su na plaži Panama Siti između 15. i 24. juna. Zvaničnici su poslednji put ažurirali nacionalnu bazu podataka sledećeg dana, 25. juna.

Zvaničnici su identifikovali ljude koji su ovog meseca poginuli na toj plaži kao: 52-godišnjeg muškarca koji je umro 15. juna; 47-godišnjeg muškarca iz Alabame koji je preminuo 18. juna; 53-godišnjeg muškarca iz Južne Karoline koji je preminuo 21. juna; 47-godišnjeg muškarca iz Tenesija koji je preminuo 22. juna na delu plaže u blizini hotela i tornja Flamingo; 68-godišnjeg muškarca iz Mičigena koji je preminuo 24. juna; 63-godišnjeg muškarca iz Džordžije koji je preminuo 24. juna; i 39-godišnjeg muškarca takođe iz Džordžije koji je preminuo 24. juna.

Vlasti okruga Bej, koji obuhvata Panama Siti Bič, žalile su se na nagli porast "tragičnih i nepotrebnih" fatalnih incidenata i pozvale posetioce plaža da obrate pažnju na upozorenja o javnoj bezbednosti.

"Izuzetno sam frustriran situacijom koju imamo s tragičnim i nepotrebnim smrtnim slučajevima u Zalivu. Gledao sam dok su policajci, vatrogasci i spasioci rizikovali živote da bi spasili strance. Video sam kako stranci umiru pokušavajući da spasu svoju decu, uključujući dva oca na Dan očeva", rekao je šerif okruga Bej Tomi Ford u izjavi koja je podeljena na Fejsbuku u nedelju.

On je napomenuo da su predviđene kazne od 500 dolara za prekršioce koji se usude da uđu u vodu uprkos dvostrukim upozorenjima crvene zastavice, koja se koriste da obaveste ljude da je plaža zatvorena za javnost. Ford je rekao da bi ovaj sistem trebalo da deluje kao sredstvo odvraćanja, ali vlasti okruga Bej "nemaju resurse ni vremena da jure svaku osobu koja uđe u vodu".

"Vlada i organi za sprovođenje zakona mogu samo toliko da urade u ovim situacijama", rekao je šerif. "Lična odgovornost je jedini način da se osigura da niko drugi ne pogine. Molimo vas da se potrudite da saznate status zastave i da se potpuno klonite vode."

Šerifska kancelarija okruga Bej podelila je fotografije te plaže iz vazduha povodom objave o "posledicama smrtonosnog vikenda", u drugom postu koji je podeljen na Fejsbuku u ponedeljak, a koji pokazuje duboke pukotine uzrokovane strujama koje su bile urezane u dno okeana duž obale.

"Kažete da ste 'dobar' plivač, iskusan plivač, takmičarski plivač. Ali niste dorasli ovim strujama", objavila je šerifova kancelarija uz "slike rovova iskopanih u pesku pod vodom kao rezultat od moćnih strujanja ovog prošlog vikenda."

"Kažu da slika vredi hiljadu reči, nadam se da je tako", navodi se u objavi.

(Telegraf.rs)

Video: Služe se kroketi, ljubimci imaju trenere, a u ponudi je i vežbanje joge: Otvorena prva plaža za pse

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA