Vreme čitanja: oko 3 min.

Psihopata koji je otkriven gotovo 30 godina od dvostrukog ubistva osuđen na smrt: Opšti haos na suđenju

Vreme čitanja: oko 3 min.

"On je nemilosrdan", rekla je majka žrtve. "On je zao. Tu nema osećanja. On je samo prazan."

  • 1
Joseph Zieler Foto: Fox 4 / Planet / Profimedia

Dvostruki ubica iz Floride Džozef Ziler (61), koji je u ponedeljak ucrtao reč "ubica" na svojim lažnim zubima pre nego što je osuđen na smrt, bezdušno se na suđenju rugao ožalošćenoj majci žrtve. čak tvrdeći da su u jednom trenutku imali odnose.

"On je nemilosrdan", rekla je Jan Kornel. "On je zao. Tu nema osećanja. On je samo prazan."

Ziler je brutalno silovao i ubio Robin Kornel (11) i Lizu Stori (32), nakon što se ušunjao u zgradu Kejp Koral 1990. dok su spavale.

Džen Kornel je otišla u kuću svog dečka u noći ubistva i ostavila Lizu da čuva svoju ćerku. Vratila se sledećeg dana i našla ih obe mrtve.

Slučaj je bio "hladan" skoro tri decenije pre nego što je Ziler uhapšen zbog nepovezane stvari 2016. i morao je da da uzorak DNK, koji ga je povezao sa mestom zločina.

Na suđenju, Ziler je svedočio da je njegov DNK bio prisutan jer je imao seks sa Džen Kornel nekoliko meseci pre ubistava.

Kada su tužioci primetili da se takav materijal ne bi mogao otkriti toliko dugo nakon navodnog susreta, Ziler je majku žrtve nazvao "svinjom" koja nikada nije prala svoje čaršave.

Kornelova je rekla da nikada nije ni srela ubicu svoje ćerke pre ubistava i da je zgrožena njegovim nečuvenim tvrdnjama.

Takođe je ispričala kako su ona i drugi na suđenju bili zatečeni Zilerovim bolesnim štosom, kada se on pojavio uoči suđenja sa nečim što je izgledalo da na zubima ima nešto što tamo ne pristaje. Ispostavilo se da je nekom vrstom trajnog markera ispisao reč "ubica" na zube, što se videlo kada je otvorio usta.

Kornelova je rekla da je to bilo posebno primetno jer su mu zubi bili pokvareni tokom ostatka suđenja.

Nakon hapšenja, Ziler — koji je tukao, a zatim ugušio svoje žrtve — poslao je Kornelovoj tri pisma sa pretnjom odmazdom ako ne bude ometala istragu o ubistvima. On se i dalje suočava sa optužbom za zastrašivanje svedoka zbog tih pisama.

Na dan izricanja presude u ponedeljak, dok je Kornelova gledala sa galerije, Ziler je iznenada udario svog advokata laktom zbog čega je obezbeđenje moralo da ga baci na pod i tako savlada.

"To je bilo šokantno", rekla je Kornelova. "Znam da je sposoban za sve, ali to je bilo neverovatno."

Ziler se, kako je rekla, ponašao nemilosrdno arogantno tokom celog suđenja, često je fiksirajući pogledom.

"Odmah bih i ja njega fiksirala", rekla je prkosno. "Bila sam tu za sve na sudu, tokom svakog koraka."

Uprkos tome što je proteklo gotovo 30 godina, Kornelova je rekla da nikada nije gubila nadu da će ubica biti uhvaćen.

#Uvek sam govorila detektivima", rekla je. "Znam da je živ i znam da živi u blizini. Mogla sam da osetim. Kada su mi došli na vrata posle 26 godina i rekli da se našli poklapanje DNK, samo sam govorila 'O, moj Bože' iznova i iznova 45 minuta. Znala sam da će pravda doći."

U danima nakon smrti njene ćerke, Kornelova, koja se povukla iz medicinske industrije 2018, rekla je da želi kremaciju kako bi uvek mogla da ostane fizički blizu Robin.

Ali savetovano joj je da zadrži telo netaknuto za potencijalne forenzičke potrebe i ​​na kraju se odlučila za kriptu.

Konačno, 2010. godine, istražitelji su joj rekli da telo više neće služiti istražnim radnjama i ona je tada kremirala Robin.

Vratila se kući u ponedeljak nakon što je Ziler osuđen na smrt i svečano je prišla urni u kojoj je bio pepeo njene ćerke.

"Rekla sam Robin da je gotovo", izjavila je. "Sada se možete odmoriti."

(Telegraf.rs)

Video: "Smrtna kazna, doživotna, oprost": Beograđani o najadekvatnijoj kazni za počinioce najtežih zločina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    29. jun 2023 | 20:11

    Sorry, ali nesto ne stima Kornelova je rekla da nikada nije ni srela ubicu svoje ćerke **** pre ubistava ****. Ko je rekao da ga nije srela nakon ili tokom? Ovo pseto zasluzuje smrtnu, ali je i mater zasluzuje ukoliko je umesana!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA