Vreme čitanja: oko 1 min.

Poljska istražuje smrt majke i deteta na trajektu: Upali u Baltičko more, sumnja se na ubistvo i samoubistvo

Vreme čitanja: oko 1 min.

U opsežnoj akciji spasavanja oboje su nakon sat vremena pronađeni u moru i helikopterom prebačeni u bolnicu gde su kasnije umrli

  • 0
Trajekt Foto: Pixabay.com/monika1607

Poljski javni tužilac istražuje smrt majke i deteta na trajektu zbog sumnje na ubistvo, rekao je u subotu jedna zvaničnica za agenciju dpa.

Sedmogodišnji dečak i njegova majka poginuli su nakon pada u Baltičko more tokom plovidbe trajektom iz Poljske u Švedsku.

Policija sumnja da je majka ubila dete i izvršila samoubistvo.

U petak je švedsko tužilaštvo takođe saopštilo da je otvorilo preliminarne istrage o ubistvu, ali da ne traži osumnjičene. Dečak i njegova majka, oboje poljski državljani, pali su u četvrtak na pola puta između Gdanjska u Poljskoj i Karlskrone u južnoj Švedskoj.

U opsežnoj akciji spasavanja oboje su nakon sat vremena pronađeni u moru i helikopterom prebačeni u bolnicu gde su kasnije umrli.

Izveštaji su bili različiti o tome što se tačno dogodilo na trajektu Stena Spirit. Švedski spasioci isprva su rekli da je dete prvo palo u vodu, a da je njegova majka skočila za njim.

Kasnije je, međutim, portparolka firme Stena Line izjavila za poljsku stranicu Fakt da video nadzorni materijal ne potvrđuje ovu verziju incidenta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA