Vreme čitanja: oko 1 min.

Dečko ubio devojku (15) jer je želela raskid: Vikala je mlađem bratu da beži, ali sustigao je i njega

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lilina mama je objasnila da je već bilo nasilja u njihovoj kratkoj vezi kao i to da joj je pretio nožem

  • 0
Lily Silva Lopez Foto: Porodična fotografija

Šesnaestogodišnjak, Đovani Sirio-Kardona, ubio je svoju bivšu devojku Lili Silva-Lopez (15) pred njenim mlađim bratom ranije ovog meseca, saopštili su tamošnji mediji. Đovaniju, koji je ubio svoju bivšu devojku nakon što je pokušala da raskine s njim, sudi se kao odrasloj osobi u Okružnom sudu u Veldu, u Koloradu.

Tužioci veruju da je osumnjičeni ispunio svoje obećanje da će joj oduzeti život ako ikad odluči da raskine njihovu šestomesečnu vezu, što je nesrećna devojka pokušala pre mesec dana.

Sirio-Kardona je snimljen kamerom kako pretrčava park u blizini Liline kuće, samo pet dana pre njenog rođendana, pre nego što je razbio prozor njene sobe u predgrađu Denvera.

Samo nekoliko trenutaka pre nego što su odjeknuli pucnji, Lili je viknula svom 13-godišnjem bratu da pobegne iz dnevne sobe. Njen brat je rekao policiji da je zatekao Đovanija kako stoji nad njenim telom sa crnim pištoljem u ruci nakon što je pucao u devojku koja je pokušala da pobegne, piše Njujork post.

- Uzeo mi je telefon, nije mi dao da zovem policiju - izjavio je ožalošćeni brat i dodao da ga je Sirio-Kardona zamolio da premeste Lilinom telo u njenu spavaću sobu.

Trinaestogodišnjak je zatim pozvao hitnu pomoć iz komšijine kuće nakon što je osumnjičeni pobegao sa lica nesreće.

Sirio-Kardona je nakon ubistva izjavio da je "uradio ono što je morao i ubio nekoga ko je to zaslužio".

Lilina mama je objasnila da je već bilo nasilja u njihovoj kratkoj vezi kao i to da joj je pretio nožem kada je rekla da želi da raskinu. Samo šest dana pre ubistva, policija je pozvana u Lilinu kuću zbog prijave nasilja. Sirio-Kardona ju je tada udario u lice i naneo povrede na rukama.

Đovani Sirio-Kardona je optužen za ubistvo prvog stepena, ubistvo drugog stepena, provalu, tešku pljačku i maloletno posedovanje pištolja. Sudija mu je odredio kauciju od 2 miliona dolara.

(Telegraf.rs)

Video: U neredima u Francuskoj povređeno 79 policajaca: Zapaljeno 1.350 vozila, sukobi izbili i u Briselu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA