Vreme čitanja: oko 3 min.

Tragedija na ekskurziji u Grčkoj: Dvojica maturanata iz Irske nađeni mrtvi u razmaku od nekoliko sati

Vreme čitanja: oko 3 min.

Endrju O'Donel (18) i njegov prijatelj Maks Vol (18), sa drugovima iz razreda došli su na odmor u Grčku, da proslave diplome

  • 0
Andrew O'Donnell i Max Wall maturanti mladići Irska Grćka Foto: Društvene mreže

Dvojica irskih tinejdžera iz iste škole preminula su u odvojenim tragičnim incidentima dok su bili na odmoru na grčkom ostrvu Ajos. Grčki zvaničnici navode da je jedan najverovatnije pao i udario glavu. Pošto je njegovo telo pronađeno, drugom je pozlilo u luci dok su ostali đaci škole čekali trajekt da napuste ostrvo, navodi Daily mail.

Kako prenose mediji, nedavno diplomirani Endrju O'Donel (18) i njegov prijatelj Maks Vol (18), sa drugovima iz razreda došli su na odmor u Grčku. Ova dva tinejdžera su, nažalost, drugi i treći irski državljanin koji su umrli na odmoru u ovoj zemlji u roku od nedelju dana, prenosi Blic.

Posle duge i burne noći provedene ispijajući alkohol, Endrju (18) odlučio je da se sam vrati u hotelsku sobu, međutim, on se nikada nije vratio. Kada su se njegovi prijatelji u nedelju ujutru vratili u hotel i primetili da ga nema, prijavili su nestanak policiji.

Kako sugerišu policijski izeštaji, tada se i dogodila prva tragedija. U nedelju ujutru oko 9.20 sati po lokalnom vremenu, policija je na stenama u polju izvan glavnog grada ostrva Ajos pronašla telo Endrjua O'Donela, a kako su objasnili, na njegovom telu su bile vidljive povrede koje ukazuju da je pao sa velike visine, te se sumnja da je pao sa litice.

- Mora da je krenuo pogrešnim putem kući, spotaknuvši se o liticu - rekao je portparol policije Konstantin Dimoglidu.

Kako je objasnio portparol policije Dimoglidu, nestanak ovog tinejdžera prijavili su njegovi prijatelji, koji su nedugo zatim kontaktirali i njegovog oca, koji takođe nije uspeo da ga locira.

Ubrzo preminuo i drugi tinejdžer

Manje od četiri sata nakon što je O'Donelovo telo pronađeno, policijski službenik pronašao je njegovog prijatelja, Maksa Vola, onesvešćenog u blizini ostrvske luke.

Naime, prema rečima istog portparola, Hitna pomoć je odmah obaveštena o ovom slučaju, a Maks je hitno prevezen u bolnicu. Nažalost, po dolasku je proglašen mrtvim, a prema nekim izveštajima, on je patio od hronične srčane insuficijencije.

- Samo se srušio i umro - rekao je portparol Dimoglidu.

Tela prebačena na obdukciju

Oba tela su prebačena u lučki grad Pirej kako bi se obavile dve autopsije kako bi se utvrdio tačan uzrok njihove smrti.

Učenici su navodno bili deo veće grupe iz srednje škole u ​​Bolsbridžu, proslavljajući završetak ispita za polaganje sertifikata, što je irski ekvivalent ispita za A nivo.

- Uzorci krvi i tkiva biće ispitani kako bi se utvrdili uzroci njihove smrti - saopštile su lokalne vlasti.

O'Donel i Vol bili su među 20-ak kolega iz razreda koji su nedavno diplomirali na koledžu u Dablinu, koji se svrstava među najbolje u Irskoj i broji nekoliko profesionalnih ragbi igrača među svojim bivšim studentima, kao i komičara Dejvida O'Doertija.

Drugovi iz razreda na putu kući

Porodice stradalih mladića juče su dobile informaciju o stravičnim tragedijama, a škola koju su pohađali je postavila bukete cveća i školske zastave se vijore na pola koplja ispred ulaznih vrata.

Direktor škole je rekao da je grupa drugova iz razreda koja je bila sa njima na odmoru "apsolutno traumatizovana" i da je na putu kući. Škola je otvorena, otvorena je knjiga saučešća i dostupna je podrška onima kojima je potrebna, dodao je direktor.

(Telegraf.rs)

Video: U železničkoj nesreći poginulo 275 ljudi, a uzrok je greška u sistemu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA