Vreme čitanja: oko 1 min.

Muškarac iz SAD 33 godine krio smrt majke i podizao njenu penziju: Stekao više od 800.000 dolara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužilac tvrdi kako je reč i najvećoj i najdužoj prevari te vrste u okrugu

  • 0
novac pare dolari, NerdWallet-Millennial-Money-Tame-Inner-Critic Foto: Tanjug/AP

Muškarac iz Kalifornije priznao je da je više od tri decenije skrivao smrt svoje majke kako bi mogao da prima njeno socijalno osiguranje i vojnu penziju.

Tužilac Rendi Grosmen tvrdi kako je reč i najvećoj i najdužoj prevari te vrste u okrugu, prenosi Guardian.

Donald Feliks Zampač iz Paueja, grada oko 30 kilometara severno od San Dijega, prikupio je više od 830.000 dolara javnih sredstava i gotovo 30.000 dolara lažno otvorenim kreditnim karticama tokom tri decenije, rekao je Grosmen.

Prevara je započela 1990. godine kada je Zampačova majka preminula u Japanu, piše u njegovom sporazumu o priznanju krivice.

Neposredno pre njene smrti Zampač je preneo vlasništvo nad njenom kućom u južnoj Kaliforniji na sebe i podneo zahtev za stečaj prema 7. poglavlju, koje ne zahteva plan otplate za razliku od poznatijeg bankrota prema 11. poglavlju, naveli su savezni tužioci u saopštenju za javnost.

U godinama nakon majčine smrti Zampač je održavao njene bankovne račune, falsifikovao njen potpis i podnosio falsifikovane porezne prijave. Nikada nije prijavio majčinu smrt socijalnom osiguranju kako bi mogli da prekinu isplate.

"Ovaj osumnjičeni nije samo pasivno skupljao čekove poslate njegovoj preminuloj majci. Ovo je bila razrađena prevara koja je trajala više od tri decenije i zahtevala je agresivno delovanje da bi se održala", poručio je Grosmen.

Zampač je pušten uz kauciju, a presuda bi trebalo da mu bude izrečena 20. septembra. Kao deo sporazuma o priznanju krivice od njega se traži da se odrekne svog doma u Paueju i vrati nezakonito stečena sredstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA