Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je migrant osuđen za ubistvo devojčice (14) u Nemačkoj: Na sudu nije pokazao kajanje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Napao je devojčice jer je pomislio da su videle njegov nož i spontano odlučio da ih ubije

  • 2
Nemačka Ulm napad nožem migrant sud ubistvo Ese s. Foto: Tanjug/AP

Sud u Nemačkoj danas je osudio na doživotnu kaznu zatvora migranta iz Eritreje Okba Mihael B. (27), zbog ubistva Ese S. (14) u Ilerkirhbergu u  decembru.

Regionalni sud u Ulmu u presudi je utvrdio i naročitu težinu krivice, tako da je isključena mogućnost prevremenog puštanja na slobodu posle 15 godina odslužene kazne, prenosi BILD.

Okba Mihael je u decembru izleteo iz kuće u kojoj su smešteni azilanti i na ulici napao devojčice. Naime Ese je zario nož u stomak, dok je drugoj devojčici (13) nož zario u grudi.

Trinaestogodišnja devojčica je uspela da pobegne, a Ese je preminula u bolnici od zadobijenih povreda.

Prema presudi, tražilac azila je na dan zločina krenuo u okružnu kancelariju kako bi dobio dokumenta kojima je želeo da otputuje u Afriku. Da bi bio siguran da će dobiti pasoš, hteo je da upotrebi nož i primora službenike da mu ga izdaju.

Želeo je, navodno, da ode u Afriku i oženi se ženom kako bi se potom sa njom vratio u Nemačku.

Međutim, dok su devojčice prolazile pored Centra za azil, pomislio je da su videle nož. Zato je, kako tvrdi osuđeni, spontano odlučio da ubije učenice.

Na sudu nije pokazao kajanje.

Veštak je naveo da optuženi uopšte nije razmišljao o zločinu, već samo o glavnom pretresu i o tome kako je sve ispalo. Sada ima dovoljno vremena u zatvoru da razmišlja o svojoj budućnosti, dodaje se.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA