≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Viktorijina beba umrla u snu, očajnoj majci srce stalo 14 sati kasnije: Porodična tragedija u Britaniji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Medicinski uzrok smrti deteta i majke nije utvrđen

  • 0

Neutešna majka preminula je od srčanih problema samo 14 sati pošto je njena petomesečna beba umrla u snu.

Ovo je rezultat istrage tragedije koja se dogodila 9. avgusta prošle godine u kući Viktorije Mardosijen u Njukaslu. Hitna pomoć je brzo stigla po pozivu da petomesečni sin Kevin Deguitas ne diše i da se ohladio.

Lekari su se borili da ga spasu i odvezli su ga u univerzitetsku bolnicu Rojal Stouk, ali je beba proglašena mrtvom.

Detetova majka (32) posle ove tragedije obratila se psihijatrima za pomoć u bolnici Harplands kojima je rekla da je izgubila dete.

Dok je bila tamo, ova Litvanka je doživela srčani zastoj i umrla u istoj bolnici kao i njen sin, piše Daily Mail.

Povodom smrti bebe pokrenuta je istraga. Prema rečima nadležnih, kuća u kojoj je Litvanka živela sa bebom bila je izuzetno neuredna i zagušljiva.

Na saslušanju o Kevinovoj smrti, čula se izjava patologa Tajlera Loua koji je rekao da je dnevna soba bila pretrpana kutijama i igračkama po podu.

"Od bolničara smo čuli da dete nije imalo vazduha i da mu je cev stavljena u usta i grlo. Prišli smo Viktoriji da se raspitamo, ona je rekla da ne razume engleski. Telefonirala je bebinom ocu i pitala ga 'da li je moja beba mrtva?". Zatim je počela da plače, ispričao je mrtvozornik.

Bebu je zaspala u 23 sata, a u 1:34 zavedena je reanimacija, a potom je Viktorija prevežena u bolnicu.

"Pošteno je reći da je bila u razumljivo uznemirenom stanju. Vrištala je, vikala i ljuljala se napred-nazad vičući "ubijte mene".

Utvrđeno je da je postojao istorijat porodičnih problema i da su nadležne službe bile u kontaktu sa porodicom.

"Imamo bebu koja je umrla dok je spavala sa roditeljima. Ne postoji konkretan medicinski uzrok smrti nakon sveobuhvatne obdukcije", rekao je patolog Rodžer Malkomson.

Lekari ukazuju da je moguće da je tokom zajedničkog spavanja beba nekako ostala bez vazduha i da je došlo do hipotermije, ali nema pouzdanih dokaza za to.

Što se tiče majke, ona nije imala ranije kontakt sa službama za mentalno zdravlje. Pre smrti je dobila odgovarajuću dozu leka za smirenje. U njenoj krvi nisu nađeni alkohol, ni druge toksične supstance.

Dr Endrju Hičkok, patolog mrtvozornika koji je izvršio obdukciju, rekao je da nije bilo ni spoljašnjih povreda.

"Međutim, u njenom abdomenu je pronađen granularni materijal. Izgleda kao lek koji ljudi uzimaju, vrsta koju vidite u otvorenim kapsulama. Izgledalo je kao farmaceutska supstanca koja je progutana. Ne mogu tačno da identifikujem šta je medicinski uzrok smrti. Sami granulirani materijali nisu bili toksični jer nije bilo pomena u izveštaju", zaključio je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA