Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruši se kuća u kojoj su ubijena 4 studenta u Ajdahu? Roditelji žrtava žele da je sačuvaju do ovog trenutka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Četvoro studenta izbodeno je na smrt prošle godine u kući preko puta kampa univerziteta

  • 0
Ajdaho kuća studenti ubistvo Foto: Tanjug/AP

Izneti su prigovori na rušenje kuće u kojoj su prošle godine ubijena četiri studenta Univerziteta u Ajdahu, a članovi porodice tri žrtve nagovestili su da je treba sačuvati do suđenja čoveku optuženom za njihova ubistva.

Šenon Grej, advokatica porodice Kejli Gonkalves, jedne od četiri žrtve ubadanja, rekla je da univerzitet ne poštuje zahteve porodica da kuća u kojoj su se desila ubistva ostane netaknuta do suđenja Brajanu Kohbergeru, koje treba da počne u oktobru.

Tela Gonkalves, Medison Mogen, Ksane Kernodl i Itana Čepina pronađena su prošlog 13. novembra u kući za iznajmljivanje prekoputa kampusa Univerziteta u Ajdahu.

Kohberger je optužen za četiri ubistva u vezi sa njihovom smrću.

Vlasnik imanja poklonio ga je školi nakon ubistava, a univerzitet je ranije ove godine najavio da planira da sruši dom. Datum rušenja nije određen, ali portparolka univerzitet Džodi Voker rekla je da škola želi da kuća nestane pre početka jesenjeg semestra.

Bryan Christopher Kohberger, Brajan Kristofer Koberger, Ajdaho, ubistvo, studenti Foto: Tanjug/AP

Grej je novinama rekla da je univerzitet tražio mišljenje porodica "a zatim je nastavio da ignoriše ta mišljenja i da sledi sopstvene interese. Sam dom ima ogromnu dokaznu vrednost, kao i da je najveći i jedan od najvažnijih dokaza u predmetu.

Članovi porodica Mogen i Kernodl takođe se protive rušenju kuće do suđenja, dodala je advokatica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA