Vreme čitanja: oko 1 min.

Micotakis najavio da će nova vlada ''ispraviti greške iz prošlosti''

Vreme čitanja: oko 1 min.

U naredne četiri godine smanjiće poreze, povećati plate i penzije i otplatiti dugove

  • 0
MICOTAKIS VUCIC SASTANAK Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ponovo izabrani Kirijakos Micotakis obećao je danas da će nova vlada "ispraviti greške iz prošlosti", i u naredne četiri godine smanjiti poreze, povećati plate i penzije, i otplatiti dugove uzete za rešavanje bankrotstva ranije nego što se očekivalo.

Kako navodi Rojters, on je, obraćajući se pred parlamentom, istakao da će ove godine grčki penzioneri dobiti jednokratni bonus, da će se proširiti mere zaštite domaćinstava od krize troškova života i povećati prag smanjenje poreza za 1.000 evra za domaćinsta sa decom od sledeće godine.

Premijer je takođe rekao da će mesečna minimalna zarada biti podignuta na 950 evra sa sadašnjih 780 evra, dok će doprinosi za socijalno osiguranje biti smanjeni za jedan procentni poen.

Takođe se, kako se navodi, obavezao da će pomoći Grčkoj da postigne snažan rast, povrati kreditni rejting investicionog ranga ove godine nakon 13 godina i otplati bilateralne zajmove ranije nego što se očekivalo iz prvog sporazuma o spasavanju sa evrozonom.

Porez na poslovanje samozaposlenih bi se postepeno smanjivao, prenosi agencija.

Micotakis je naveo da Grčka, koja je i dalje najzaduženija država u zoni evra, može ostvariti primarni suficit od oko 2 odsto godišnje, uprkos merama olakšice.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić se sreo sa Micotakisom: Bio je bratski razgovor! Očekujem ga uskoro u Beogradu!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA