Vreme čitanja: oko 1 min.

Očajnička trka s vremenom u potrazi za malim Emilom (2): Pored ljudi angažovani i helikopter, dronovi, psi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dete je nestalo tokom vikenda i za 48 sati nije pronađen nijedan bitniji trag

  • 2
Dečak Emil nestao Francuska potraga za dečakom Foto: Thibaut Durand / AFP / Handout/ Profimedia

Francuska policija preduzela je sveobuhvatnu potragu za dečakom (2) Emilom koji je nestao tokom vikenda dok je bio na odmoru sa babom i dedom u francuskim Alpima.

Nestanak deteta prijavljen je u subotu posle podne kada su članovi porodice, policija, radnici hitnih službi i lokalni meštani, kao i volonteri započeli potragu.

Posle neuspelih napora da pronađe dečaka, policija je proširila prvobitnu zonu pretrage od pet kilometara. U potrazi su danas bili uključeni helikopter, dronovi sa termovizijskim kamerama i psi tragači, piše Daily Mail.

Dečak se igrao u dvorištu porodične kuće u Vernetu, selu sa 125 stanovnika, kada mu se izgubio svaki trag. Tužilac je rekao da su dečaka dve osobe videle na putu koji vodi do sela, čija je okolina strma. U okolini ima šetača, biciklista, planinara.

Tužilac je na pitanje BFMTV pojasnio da je reč o komšijama koje su videle dečaka u blizini kuće babe i dede.

Takođe je rekao zasad nijedna pretpostavka nije isljučena ali da ništa ne ukazuje ni da je dete oteto.

Policija je objavila fotografiju i opis deteta na društvenim mrežama i sredstvima javnog informisanja. Dete ima braon oči, plavu kosu i visok je oko 90 centimetara. Na sebi je imao žutu majcu, bele bermude i planinarske patike.

David Korona, bivši pripadnik žandarmerije rekao je za BVMTV da je uzrast deteta u ovom trenutku "i prednost i mana".

"On ima dve i po godine i neće moći da ode daleko sam. Problem je što ima slabe motoričke sposobnosti tako da u slučaju da padne na nekom mestu odakle ne može da izađe, teško će moći da nađe put nazad", rekao je on.

Nestali dečak Emil Francuska Foto: Handout / AFP / Profimedia

Lekari ipak upozoravaju da dvogodišnjem dečaku prete glad i dehidratacija i da je teško da sam može preživeti u nepoznatim prirodnim uslovima, piše Parisien.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA