Vreme čitanja: oko 2 min.

Biznismen poslednji put viđen sa Petrom: Isplivale stravične fotografije, policija izvlači telo iz zamrzivača

Vreme čitanja: oko 2 min.

Policija je uhapsila Petru, nemačku državljanku, koja je poslednja videla biznismena živog, a izdati su nalozi za hapšenje još dvoje osumnjičenih

  • 0
Tajland, biznismen, ubistvo, zamrzivač, nemački biznismen Foto: ViralPress / Viral Press / Profimedia

Policija na Tajlandu uhapsila je Nemicu Petru G. (54) zbog sumnje na ubistvo nemačkog biznismena Hansa Petera Maka (62). Ona je poslednja osoba koja ga je videla živog, prenosi nemački Bild.

Petra G. se 4. jula sastala sa agentom za nekretnine u kafiću u Pataji na Tajlandu. Sastanak je trajao oko pola sata, a biznismen je sa njom razgovarao o kupovini vile na Koh Samuiju i sale za boks. Prema pisanju tajlandskih medija, cena obe nekretnine iznosi oko 18,2 miliona evra.

Bild piše da je uhapšena Petra nemačka državljanka i da nije nepoznata vlastima u Nemačkoj. Navodno je poznata kao Parti Petra, varala je svoje biznis partnere.

Ova 54-godišnjakinja se predstavljala kao uspešna menadžerka događaja, organizovala je zabave, a troškove su na kraju snosili njeni poslovni partneri. Policija u Minhenu je u septembru 2018. godine primila nekoliko prijava i javno tužilaštvo je počelo da istražuje.

Za sada nije poznato kakve veze ona ima sa ubistvom nemačkog biznismena na Tajlandu, čije je telo pronađeno raskomadano u zamrzivaču u iznajmljenoj kući.

U međuvremenu su objavljene i stravične fotografije sa mesta zločina u kući. Na njima se vidi kako policija ispituje sadržaj zamrzivača, iznosi delove tela iz kuće, koju je iznajmio prijatelj žrtve.

Telo biznismena raskomadano je na delove i spakovano u zamrzivač. 13 ljudskih delova, za koje se veruje da su odsečeni malom motornom testerom pronađenom u prostorijama, spakovani su u crnu plastičnu kesu, a potom spušteni u zamrzivač.


Objavljena je i fotografija njegovog mercedesa, koji je pronađen četiri dana nakon njegovog nestanka. Mediji pišu da je vozilo pažljivo očišćeno.

Istražitelji na Tajlandu pokušavaju da otkriju šta se tačno desilo.

Petra G. se za sada brani ćutanjem.

Pored nje, izdata su još dva naloga za hapšenje: za još jednim državljaninom Nemačke, Orafom Torstenom Brinkmenom i državljaninom Pakistana, čije ime nije poznato. Oni su osumnjičeni za planiranje, ubistvo, sakrivanje, transportovanje i uništavanje tela biznismena.

Pakistanac je snimljen kako sedi u gepeku crne tojote pored zamrzivača. Vozilo navodno pripada Nemcu Orafu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA