Vreme čitanja: oko 2 min.

Glasači na Floridi jasno pokazali koga bi izabrali između Desantisa i Trampa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Velika razlika jasno pokazala za koga bi republikanci sa Floride radije videli kao budućeg predsednika SAD.

  • 0
Donald Tramp, Ron Desantis Foto: Tanjug/AP, Profimedia/Zuma Press/Brian Cahn

Kako sada stvari stoje, Ron Desantis nema šanse da se izgura ispred Donalda Trampa kao kandidat Republikanske stranke na narednim predsedničkim izborima u SAD. U Desantisovoj matičnoj državi Floridi, čiji je i guverner, ankete su pokazale da su glasači u velikoj većini na Trampovoj strani, javlja "ABC Action News".

Prema novoj anketi koju su radili Florida Atlantic University/Mainstreet Research, Tramp vodi na Floridi među registrovanim republikancima s razlikom od 57:33 odsto u odnosu na Desantisa, a nijedan drugi kandidat nije nadmašio tri odsto.

Tramp je popularniji od Desantisa među republikanskim glasačima starijim od 50 godina, a samo birači stari između 18 do 34 godine prednost daju Desantisu sa skorom od devet odsto razlike.

S druge strane, Desantis je drugi izbor kod 45 odsto republikanskih glasača sa Floride, dok je Tramp drugi izbor među 23 odsto republikanaca u toj američkoj saveznoj državi.

Kada su ih anketari pitali šta je njihov glavni fokus bio na izborima 2024. godine, ekonomija je kod glasača bila broj jedan, s imigracijom i abortusom na drugom, odnosno trećem mestu.

Takođe, što se tiče Trampa, pokazalo se da 45 odsto svih glasača veruje da je bivši predsednik SAD počinio zločin u "različitim istragama" o njemu i njegovoj administraciji, dok je 44 odsto reklo da nije počinio zločin, dok je 11 odsto izjavilo da ne zna.

Kada su anketari pitali o predrasudama prema Amerikancima Jevrejima, 60 odsto je reklo da je to veoma ozbiljan ili donekle ozbiljan problem s kojim se zemlja suočava.

Anketari su takođe pitali glasače na Floridi da li su rasizam i netrpeljivost u SAD u porastu, u padu ili ostaju otprilike na istom nivou. Sa razlikom od 56:18 odsto, glasači su rekli da su u porastu.

U drugoj oblasti koja počinje da privlači veliku pažnju Floriđana, 60 odsto glasača reklo je da su klimatske promene veoma ozbiljan ili donekle ozbiljan problem. Nasuprot tome, 37 odsto njih smatra da klimatske promene nisu veoma ozbiljan problem ili da problema uopšte nema.

(Telegraf.rs)

Video: Kikice na grivi vašeg konja, a na vašoj glavi portret Trampa: Ne brinite, ovaj frizer može sve

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA