≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lesli van Hauten (73) puštena na slobodu posle 53 godine robije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Umešana je u više ubistava

  • 1
Leslie Van Houten Foto: Tanjug/AP

Lesli Van Hauten, sledbenica Čarlsa Mensona, izašla je u utorak iz kalifornijskog zatvora nakon što je odslužila 53 godine doživotne kazne zbog učešća u dva zloglasna ubistva.

Kalifornijsko odeljenje za kazne i rehabilitaciju saopštilo je da je Van Hauten "puštena na uslovni otpust".

Njeno puštanje na slobodu sledi nekoliko dana nakon što je guverner Gevin Njusom najavio da se neće boriti protiv presude državnog Apelacionog  suda da Van Hauten treba da dobije uslovni otpust, prenosi Daily Mail.

Van Hauten je osuđena na doživotnu kaznu zatvora jer je pomagala Mensonovim sledbenicima da izvedu ubistva Lena Labijanke, trgovca mešovitom robom u Los Anđelesu, i njegove supruge Rozmari 1969. godine.

Ona je bila sledbenica takozvane Mensonove porodice, komune, bande i kulta koji je predvodio kriminalac Čarls Menson u Kaliforniji krajem 60-tih i početkom 70-tih godina prošlog veka.

Grupa je svojevremeno imala stotinak članova koji su živeli nekonvencionalnim "hipi" životom, a neki su uzimali i narkotike. Menson je mlade devojke ubedio da je svojevrsni mesija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vera

    12. jul 2023 | 23:04

    Ako je neko osudjen na dozivotni zatvor, onda ne moze iz njega biti pusten za zivota, osim ako se novim dokazima nije pokazalo da je nepravedno optuzen. Dozivotno znaci doslovce dozivotno! Ako zrtve, oni koje su svesno i monstruozno ti zlocinci ubili nemaju drugu sansu, onda ne treba ni ti zlocinci da je imaju. Dosta vise tih besmislenih pomilovanja, zbog njihovog, toboze " dobrog vladanja" u zatvoru, ma nemoj!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA