≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruski specijalci razbili prozore, pa mu upali u kuću: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Putinovog komandanta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ržicki je ubijen dok je trčao, bio je zapovednik podmornice Krasnodar Crnomorske flote Ruske mornarice

  • 4
Stanislav Rzhitsky Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Ruske vlasti su objavile kako je uhapšen osumnjičeni za ubistvo bivšeg komandanta podmornice Stanislava Ržickog (42), koji je juče ubijen u gradu Krasnodaru na jugu Rusije.

Državni istražni odbor Rusije saopštio je da je uhapšen muškarac u ranim 60-ima, kod kojeg su pronađeni pištolj i prigušivač.

Odbor je na internetu objavio video na kojem se vidi kako služba ulazi u kuću i privodi čoveka koji je na sebi imao samo bokserice. Ukrajinska obaveštajna agencija objavila je pojedinosti o ubistvu Ržickog na internetu, ali nije preuzela odgovornost ni objasnila kako je došla do detalja.

Ržicki je ubijen dok je trčao, a njegovu smrt prva je potvrdila ruska državna novinska agencija TASS. U trenutku ubistva, obavljao je dužnost zamenika šefa odeljenja za mobilizaciju.

Telegraf nije mogao nezavisno da proveri verodostojnost snimka.

"Stanislav Ržicki, bivši zapovednik podmornice Krasnodar Crnomorske flote Ruske mornarice, ubijen je u Krasnodaru, Rusija. Dana 10. jula trčao je u Krasnodarskom parku kulture i rekreacije nazvanom po 30. godišnjici pobede. Oko šest ujutro na njega je ispaljeno sedam hitaca iz pištolja tipa Makarov. Kao rezultat prostrelnih rana, Ržicki je umro na mestu", saopštili su juče ukrajinski obaveštajci, piše Index.hr.

Aplikacija za vežbanje Strava, na kojoj trkači beleže svoje vežbe i takmiče se onlajn protiv drugih korisnika, ima profil pod imenom Stanislav Ržicki. Ispada da je Ržicki, koji je ubijen u Krasnodaru, imao profil na Stravi, gde je objavljivao svoje trčanje i biciklističke vožnje.

Fotografije objavljene na nalogu prikazuju čoveka koji vrlo sliči ruskom zapovedniku, a poslednja aktivnost koju je objavio bila je bicikliranje po brdima izvan Krasnodara 9. srpnja, grada u kojem je ubijen. Poslednje trčanje koje je račun objavio pokazuje da je trčao blizu sportskog kompleksa Olimp, tačne lokacije pucnjave.

(Telegraf.rs)

Video: Oklopna vozila na ulicama: Prigoržin kaže da su Vagnerovci preuzeli Rostov

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • radovan III

    12. jul 2023 | 07:17

    Gluposti opet pise zapad. On je bio na sluzbi u podmornici a sad je zamenik sefa vojnog odseka u Krasnodaru?!? Dobro da nisu napisali da je prvi zamenik ministar odbrane i da je to veliki uspeh ukrajine ( terorizam).

  • Sta kazu ustase

    12. jul 2023 | 08:30

    bas su oni obavesteni

  • Sale71

    12. jul 2023 | 22:42

    Uhapsili nekog jadnika da bi ispalo kako su efikasni,stari ruski KGB fazon

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA