Vreme čitanja: oko 2 min.

Tri raspadnuta tela pronađena u kampu u Koloradu: Veruje se da su povezani, ovako su umrli?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvaničnici za sprovođenje zakona rekli su da su kamperi možda bili tamo od prošle godine.

  • 0
Forenzika, forenzičari, policijska istraga, mesto zločina, uviđaj Foto: Shutterstock/Virrage Images

Tri veoma raspadnuta tela kampera pronađena su u nedelju na Stenovitim planinama u Koloradu, a možda su se tamo nalazila od prošle godine, rekli su zvaničnici, prenosi "New York Times".

Majkl Barns, mrtvozornik okruga Ganison, napisao je u e-poruci da su tri osobe izgleda započele "dugotrajno kampovanje" na lokaciji u blizini kampa Gold Krik u zapadnom Koloradu u julu 2022. Pokušali su da prežive zimu, a možda i da se tamo stalno nasele, rekao je on.

"Preliminarno, sumnjam da je njih troje umrlo od neuhranjenosti i/ili izloženosti zimi", rekao je Barns. "Zvanično utvrđivanje uzroka i načina njihove smrti sačekaćemo do okončanja forenzičkih obdukcija."

Barns je rekao da je siguran u identitet troje kampera, ali da čeka rezultate testa za potvrdu; verovao je da su svoje troje povezani, dodao je.

Barns je očekivao da će pregledi biti završeni "u narednih dan ili dva".

Osoba koja je u nedelju pešačila ispred kampa u Nacionalnoj šumi Ganison otkrila je udaljeni kamp sa teško raspadnutim telom i kontaktirala vlasti nešto pre 17 časova, navodi se u saopštenju šerifove kancelarije.

Zvaničnici su utvrdili da im je potrebna dnevna svetlost da bi sproveli istragu, pošto je oblast bila toliko udaljena da ne bi mogli da uključe nijedno svetlo. Istražitelji su na lice mesta izašli sutradan u 8 časova.

Pored osobe koju je planinar primetio, istražitelji su pronašli još dva tela u šatoru. Postojala je i jama za vatru sa trupcima iz tog područja, rekao je šerif okruga Ganison Adam Mardi.

Kada su zvaničnici pronašli tela u kampu, bila su toliko razložena da ih je bilo nemoguće identifikovati, rekao je šerif.

"Sumnjamo da su bili tamo pod snegom cele zime", dodao je on.

Iako ovo područje nije zvanični kamp, nije neobično da planinari i bekpekeri postave kamp u blizini mesta gde su pronađeni leševi, rekao je Mardi.

Međutim, retkost je smrt ljudi u toj oblasti, dodao je.

"To je potpuno neuobičajeno", rekao je Mardi.

Šerifova kancelarija je saopštila da čeka obdukcioni izveštaj pre nego što utvrdi identitet žrtava.

Agencija za provođenje zakona je u saopštenju navela da nema poznatih rizika za entuzijaste na otvorenom u vezi sa smrću troje kampera.

(Telegraf.rs)

Video: Mirno pričao sa policajcem, a onda je nastao haos i na kraju ubistvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA