Vreme čitanja: oko 1 min.

Deca, koja su preživela 40 dana u džungli, puštena iz bolnice: Otkriveno gde se sada nalaze

Vreme čitanja: oko 1 min.

Četvoro dece iz starosedelačke zajednice u Kolumbiji je 9. juna pronađeno živo na jugu zemlje nakon više od pet nedelja nakon što se avion kojim su putovali srušio u gustu džunglu

  • 0
Džungla  Kolumbija Lesly Jacobo Foto: Društvene mreže

Četvoro dece koja su pre mesec dana pronađena u Amazonu nakon što su 40 dana lutali prašumom nakon pada aviona, pušteno je iz bolnice i ona su u dobrom stanju, rekle su kolumbijske vlasti, prenosi CNN.

Deca u dobi od 13, 9 i 4 godine, kao i 11-mesečna beba, bila su u kolumbijskoj vojnoj bolnici Bogota otkad su ih 9. juna pronašli kako lutaju prašumom.

U petak su puštena iz bolnice i nalaze se u skloništu, izvestila je na konferenciji za novinare Astrid Garces, direktorka kolumbijske Agencije za dečju zaštitu ICBF.

"S obzirom na sve što su prošli, zapravo su vrlo dobro. Njihovo fizičko zdravlje je savršeno, a u bolnici su počeli da rade i s timom psihologa i antropologa", dodala je Garces.

Da podsetimo, četvoro dece iz starosedelačke zajednice u Kolumbiji je 9. juna pronađeno živo na jugu zemlje nakon više od pet nedelja nakon što se avion kojim su putovali srušio u gustu džunglu.

Decu je spasila vojska blizu mesta gde se mali avion srušio. Tri odrasle osobe, uključujući njihovu majku i pilota, poginule su 1. maja od posledica pada, a njihova tela su pronađena u avionu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA