Vreme čitanja: oko 1 min.

Malog Emila (2) nema 10 dana: Traže ga uz pomoć detektora za metal, strahuje se od jedne stvari

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dvoje komšija videlo je Emila samog u uličici oko 17:15 sati. Nakon toga mu se gubi trag. Pokrenuta je velika potraga, ali je do sada bila bezuspešna

  • 2
Emil dečak Francuska Foto: Mourad ALLILI / Sipa Press / Profimedia

Francuska je već 10 dana u grču zbog malog Emila i strahuje za njegov život, nakon što se mališanu izgubio svaki trag tokom boravka u izolovanom planinskom selu Vernet.

Javno tužilaštvo je u ponedeljak i zvanično pokrenulo istragu.

Policija trenutno koristi detektor za metal kako bi pronašla dečaka. Međutim, strahuje se od jedne stvari: Emila je možda mogao da zahvati kombajn jer je u toku sezona žetve.

Još uvek nije poznato šta se dogodilo dečaku 8. jula u idiličnom malom selu. Jedna stvar je jasna: pre nestanka, Emil je bio sa dekom, bakom i nekoliko rođaka. Dečak je bio na odmoru na selu kada je nestao.

Dvoje komšija videlo je Emila samog u uličici oko 17:15 sati. Nakon toga mu se gubi trag. Pokrenuta je velika potraga, ali je do sada bila bezuspešna.

Istražitelji su zbog toga doneli veoma osetljiv detektor metala u mali grad, kako izveštava francuski televizijski emiter BFMTV.

U pitanju je vojni uređaj uz pomoć kojeg će se tragati za dečakom u polju, a posebno u plastima sena. Detektor je toliko precizan da bi čak mogao da pronađe i metalno dugme od tri centimetra u osušenoj travi.

Tužilac Remi Ejvon rekao je da će istraga automatski biti pokrenuta u ponedeljak kako bi se istražili "uzroci zabrinjavajućeg nestanka".


Na mnogim tragovima se još radi. Neke, poput napada ptice grabljivice ili vuka, policija je već isključila. Već je pretreseno 20 kuća u naselju.

Ejvon je istakao da istražitelji još uvek nemaju konkretnu tezu šta je moglo da se desi dečaku. Selo je od tada ograđeno zbog straha od posmatrača.

Meštani strahuju da mališan neće biti pronađen sve do jeseni, kada farmeri hrane svoje životinje sada ubranim senom.

"Ponekad nađemo jelene. Dečak je mogao da bude u visokoj travi i da ga udari poljoprivredna mašina. To bi bilo užasno", rekao je jedan farmer za BFMTV.

(Telegraf.rs)

Video: Telo nestale Albanke nađeno u sanduku između dva zida

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA