Vreme čitanja: oko 2 min.

Hvalio se zbog prvog sastanka sa Valentinom, sad je optužen za njeno ubistvo: Hteo da zbriše u Crnu Goru

Vreme čitanja: oko 2 min.

On je navodno zadavio svoju verenicu i pretukao je na smrt, a onda je pobegao za Panamu. Odatle je hteo avionom do Turske, pa do Crne Gore, koja nema dogovor o ekstradiciji sa Kolumbijom

  • 0

Američki državljanin, koji se prošle godine hvalio svojim prvim sastankom sa ženom koju nikad pre nije video, sada je u Kolumbiji optužen za njeno ubistvo. Njih dvoje su se verili pre brutalnog zločina.

"Koji je vaš najluđi prvi sastanak?", upitala je prošle godine jedna korisnica Tvitera. Među stotinama romantičnih odgovora, našao se i tvit Džona Pulosa (35).

"Pozivanje Kolumbijke na odmor, a da je pre toga nisam upoznao. Sada ćemo se venčati", napisao je Pulos 17. decembra zajedno sa fotografijom Valentine Trespalacios (21), na kojoj poziraju ispred drevnih ruševina.

Samo mesec dana kasnije, 22. januara, Pulos je navodno zadavio i pretukao Valentinu na smrt u stanu koji je iznajmio u prestonici Kolumbije, Bogoti.

Tužilaštvo kaže da je Pulos stavio telo svoje verenice u kofer i bacio ga u kontejner, pre nego što je pobegao avionom za Panamu.

Uhapšen je 24. januara na aerodromu u Panami dok je pokušavao da se ukrca na let za Tursku, odakle je planirao da pobegne za Crnu Goru, prenosi Independent.

Izručen je Kolumbiji gde je optužen za teško ubistvo i prikrivanje dokaza.


Ove nedelje je tužilaštvo u Kolumbiji saopštilo da će za njega tražiti zatvorsku kaznu veću od 35 godina. Pulos je inače razvedeni otac troje dece iz Viskonsina.

Valentina je bila di-džej i njena karijera je bila u usponu, prenose mediji.

Njih dvoje su se upoznali preko aplikacije Tinder u aprilu 2022. godine, kada ju je Pulos pozvao da idu zajedno na odmor, iako su se nisu upoznali lično.

U narednih 10 meseci nekoliko puta je putovao u Kolumbiju. Planirali su da kupe kuću i da se venčaju.

Prema tužilaštvu, Pulos je pokazivao znake ljubomore i kontrolisano ponašanje u nedeljama koje su prethodile ubistvu njegove verenice.

Navodno je kontrolisao njene akcije i prijateljstvo, smatrao je svojim ličnim objektom i pratio je šta radi na mrežama.

Nekoliko dana pre ubistva, vratio se u Kolumbiju navodno besan zbog izveštaja privatnog detektiva, koji je rekao da je video Valentinu sa drugim muškarcem na Arubi.

Valentina je 21. januara pričala sa bratom, i to je poslednji put da je viđena živa.

Na snimku nadzorne kamere vidi se kako Pulos izlazi iz stana sa velikim plavim koferom i stavlja ga u iznajmljeno vozilo. Njeni ostaci pronađeni su u kontejneru na jugu grada sledećeg dana.

Pulos je iz Bogote pobegao za Panamu, gde je uhapšen na aerodromu pre nego što je trebalo da se ukrca na let za Istanbul. Tamo je trebalo da uhvati let za Crnu Goru, koja nema dogovor o ekstradiciji sa Kolumbijom.

Takođe je kupio kartu iz Paname za Sao Paulo u Brazilu, u nameri da zbuni kolumbijske vlasti.

U početku je negirao da je odgovoran za užasno ubistvo.

Očekuje ga suđenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA