≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ozbiljno upozorenje Rusije: Najavili "nova pravila" od ponoći

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rusija saopštila da će od ponoći sve brodove koji Crnim morem idu ka Ukrajini smatrati kao vojna plovila

  • 11
holandija rusija sukob na Crnom moru more Foto: Twitter/Defensie

Rusija je saopštila da će od ponoći 20. jula, sve brodove koji plove Crnim morem ka ukrajinskim lukama smatrati potencijalnim prevoznicima vojnog tereta.

"Prema tome, zemlje zastave takvih brodova smatraće se umešanim u ukrajinski sukob na strani kijevskog režima“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

"Osim toga, neka područja u severozapadnim i jugoistočnim delovima međunarodnih voda Crnog mora proglašena su privremeno opasnim za plovidbu", navode ruske vlasti i dodale da su relevantna informativna upozorenja o povlačenju bezbednosnih garancija pomorcima izdata na propisan način.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kraljevčanin

    19. jul 2023 | 17:48

    Tako je bre !!!

  • Nebojša Berak

    19. jul 2023 | 18:29

    Samo potapanje i vise ni camac daprodje a kamoli brodovi i tankeri. I ovo godinu dana je bilo previse, jer cim nisu ispunili prvi sporazum, drugog nije ni trebalo biti. Pa nije Rusija Srbija da je vozaju i nista ne ispunjavaju.

  • Realno

    19. jul 2023 | 17:55

    A zašto molite agresore za prolaz. Dogovorite se sa Rumunijom i Bugarskom za prolaz njihovim teritorijalnim vodama. I neka Skandinavske zemlje i Danska objave da je prolaz blizu njihovih teritorijalnih voda opasno zaRuske brodove

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA