≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Preokret u slučaju devojke koja je nestala na 48 sati: Guglala o poznatom filmu, pa inscenirala svoju otmicu?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Forenzička analiza mobilnog telefona i kompjutera na poslu i kod kuće otkrila je da je pretraživala informacije o filmu "Taken", trileru koji govori o otmici devojke, Amber alertu, "kako podići pare a da te ne uhvate"...

  • 2
Carlethia Carlee Nichole Russell Foto: Facebook/Hoover (AL) Police Department

Karletija Karli Nikol Rasel (25) napravila je niz sumnjivih pretraga na internetu u danima pre nego što je, kako tvrdi, bila oteta, rekle su vlasti Alabame na konferenciji u sredu.

Forenzička analiza mobilnog telefona i kompjutera na poslu i kod kuće otkrila je da je pretraživala informacije o filmu "Taken", trileru koji govori o otmici devojke, Amber alertu, "kako podići pare a da te ne uhvate" i kupila kartu od Birmingema do Nešvila, rekao je šef policije Nikolas Derzis.

Pretresi su bacili svetlo na reči 25-godišnjakinje do trenutka kada je tvrdila da je kidnapovana nakon što je 13. jula videla dete kako hoda duž međudržavnog puta 459, rekao je Derzis.

Policija nije mogla da potvrdi njene navode, a ona otada odbija da bude ispitana, prenosi Independent.

Prema policiji, Nikol je izašla sa posla u šoping centru oko 20.20 sati 13. jula. Pozvala je 911 u 21.34 te noći da prijavi dete koje je videla kako samo luta putem.

Kada je policija stigla, pronašli su njen upaljen mercedes i njene stvari, uključujući telefon, epl sat i tašnu, ali nije bilo ni traga njoj ili detetu.

Analiza njenog telefona otkrila je da je vozila auto dok je razgovarala sa dispečerom 911, tvrdeći da posmatra dete.

Ona je 48 sati kasnije peške došla do kuće svojih roditelja, i tvrdila da je bila kidnapovana i da je jedva preživela.

Derzis je na konferenciji za medije rekao da je Nikol viđena kako uzima stvaru iz spa centra u kojem je radila pre odlaska sa posla.

Detektivi su obavili kratak razgovor sa njom u bolnici, gde je tvrdila da ju je oteo muškarac sa narandžastom kosom koji je "izašao iz drveća".

Rekla je da ju je muškarac naterao da uđe u automobil i da je završila u prikolici. Rekla je da je čula ženu i dete u kabini, ali da ih nije videla.

Dodala je da je uspela da pobegne iz prikolice, ali da su je uhvatili i odveli u kuću, gde su je navodni otmičari naterali da se skine i pozira za fotografije.

Rekla je da je stavljena u automobil ali da je uspela da pobegne i ode u šumu, a da je iz nje izašla blizu svoje kuće.

"Bilo je i drugih pretraga na njenom telefonu za koje se čini da bacaju svetlo na njene tvrdnje, ali zbog poštovanja njene privatnosti u ovom trenutku nećemo objavljivati sadržaj tih pretraga“, rekao je šef policije.

Istraga se nastavlja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA