Vreme čitanja: oko 2 min.

Lavica snimljena na 30 metara od stambene zgrade, ne zna se odakle je pobegla: I oklopno vozilo traga za njom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na snimku se vidi kako lavica vreba u šipražju na ivici šume pored ulice

  • 0
Lavica Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Lavica, koja je pobegla u Berlinu, snimljena je u šumi udaljenoj nekih 30 metara od stambene zgrade u Klajnmanovu, piše Bild.

U pitanju je ivica šume koja se graniči sa ulicom. Životinja, za koju se pretpostavlja da je lavica, vidi se na snimku kako vreba u šipražju.

Životinja je tamo snimljena oko ponoći, a Bild piše da je u pitanju lokacija na nekih 30 metara od najbliže stambene zgrade. U području se nalazi još kuća.

Policija i dalje sumnja da se predator nalazi u blizini. Oni tragaju za lavicom koju je tamo u četvrtak uveče snimio svedok i prijavio policiji.

Za životinjom traga i oklopno vozilo "Survivor" iz Komande za specijalne operacije (SEK). Vozilo je potpuno oklopljeno i terensko, a u njemu se nalaze elitni policajci sa kapuljačama.

Lavica je navodno lovila ili ubila divlju svinju pored puta. Prema navodima policije, postoje tragovi ali mrtva divlja svinja ili krv nisu pronađeni.

Gradonačelnik Klajnmanova je govorio o "ozbiljnoj situaciji". Policija i dalje pretpostavlja da lavica zapravo slobodno luta. Veruje se da je životinja pobegla, ali odakle je i dalje misterija.

Policija je proveravala zoološke vrtove, životinjske parkove, cirkuse i skloništa za životinje. Nijedan predator nikuda nije pobegao.

"Ne znamo odakle je došla", rekao je portparol policije.

"Pošto nijedan zoološki vrt ili cirkus još nije prijavio da je životinja nestala, možda je to privatna životinja", kaže Nadin Ronko Alarkon iz organizacije za zaštitu životinja "Četiri šape". Vlasnici često žele da iskoriste životinje da pokažu svoju moć ili da je koriste kao statusni simbol.

Stanovnici zajednica Klajnmanov, Teltov i Štansdorf su upozoreni da ne napuštaju svoje domove.

Upozorenje se odnosi i na jug Berlina. Čak ni kućni ljubimci više ne bi trebalo da se kreću napolju.

Pored oklopnog vozila, policija koristi helikoptere, dronove i termovizijske kamere. Interventna policija je na licu mesta kako bi zaštitila stanovništvo.

Veterinari i lovci podržavaju operaciju, navodi policija. Policijske snage su takođe došle iz Berlina u pomoć, a ukupno je raspoređeno više od 100 ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA