Vreme čitanja: oko 2 min.

Devojčica (13) spasena zahvaljujući odličnoj ideji: Slučajni prolaznik video šta je uradila i pozvao policiju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otmičar je devojčicu kidnapovao u Teksasu i do Kalifornije je više puta seksualno zlostavio

  • 0
Poruka, pomozite mi, upomoć Foto: Tanjug/AP

Trinaestogodišnja devojčica iz Teksasa spasena je u Kaliforniji nakon što je mahala prolaznicima porukom na kojoj je pisalo "pomozi mi" dok je navodno bila kidnapovana, polno zlostavljana i prisilno odvučena na put.

Steven Robert Sablan (61), iz Kleburna u Teksasu, optužen je po jednoj tački za otmicu i prevoz maloletnika sa namerom da se uključi u kriminalnu seksualnu aktivnost, saopštilo je američko tužilaštvo u saopštenju za javnost.

Prema optužnici i izjavi pod zakletvom, mlada žrtva šetala je San Antonijom u Teksasu 6. jula, kada je Sablan navodno podigao crni pištolj i naredio joj da uđe u automobil.

„Ako ne uđeš u automobil sa mnom, povrediću te", navodno je Sablan rekao tinejdžerki, koja ga je poslušala i ušla u vozilo.

Sudski dokumenti navode da je 61-godišnjak počeo da vozi i rekao devojci da može da je odvede na krstarenje da vidi prijateljicu u Australiji.

Sablan je navodno rekao tinejdžerki da je ona "prvo mora nešto da uradi za njega".

Tada ju je navodno polno napao i nastavio da je napastvuje dok se se vozili od Teksasa do Kalifornije.

Dana 9. jula, Sablan je parkirao vozilo u Long Biču u Kaliforniji i otišao u perionicu da im opere odeću dok je žrtva ostala u automobilu. Dok je njen napadač bio zaokupljen, zvaničnici kažu da je tinejdžerka napisala "pomozite mi" na komadu papira u pokušaju da privuče nečiju pažnju.

Svedok je video devojku i pozvao policijsku upravu Long Biča, koja je stigla na vreme da nađe Sablana ispred vozila.

Prilikom pretresa vozila policajci su izvukli crni BB pištolj, natpis "pomozite mi" i par lisica.

Sablan je uhapšen, a vlasti su brzo otkrile da je u Teksasu prijavljen nestanak devojčice.

"Želim da pohvalim članove naše zajednice na budnosti i spremnosti da se uključe pozivom 911", naveo je šef policije Long Biča Voli Hebeš u saopštenju. "Ovaj incident naglašava kritičnu ulogu koju članovi zajednice imaju u očuvanju bezbednosti ljudi. Takođe bih želeo da odam priznanje našim službenicima na brzom reagovanju i akcijama koje su dovele do odvođenja ove žrtve na sigurno".

Zvaničnici su rekli da bi Sablan mogao biti osuđen na maksimalnu doživotnu kaznu u saveznom zatvoru ako bude osuđen za otmicu i transport maloletnika sa namerom da se bavi kriminalnim seksualnim aktivnostima.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak otmice devojke koja je odbila udvaranje: S ocem i bratom je oteo da je natera na brak

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA