Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhapšen i treći muškarac osumnjičen za napad na kliniku u Kaliforniji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ksavijer Baten (21) uhapšen je u petak na Floridi i određen mu je pritvor do suđenja

  • 0
Pucnjava, policija, Kalifornija Foto: Tanjug/AP/James Quigg/The Daily Press

Još jedan muškarac uhapšen je po saveznoj optužnici u vezi sa napadom na kliniku za planirano roditeljstvo u južnoj Kaliforniji prošle godine, saopštile su danas lokalne vlasti.

Ksavijer Baten (21) uhapšen je u petak na Floridi i određen mu je pritvor do suđenja, saopštilo je tužilaštvo u Los Anđelesu.

Još dvoje optuženih koji su uhapšeni prošlog meseca trebalo bi da se pojave pred saveznim sudom u Kaliforniji danas, saopštili su tužioci, preneo je AP.

Očekuje se da će Tibet Ergul (21) iz Irvina i Čens Brenon (23) iz San Huana Kapistrana, marinac stacioniran u Kamp Pendltonu, biti optuženi pred saveznim sudom u Santa Ani.

Sva trojica optužena su za udruživanje i zlonamerno uništavanje imovine požarom i eksplozijom, navodi se u saopštenju. Ergul i Branon se suočavaju i sa dodatnim optužbama, prenosi Asošiejted pres.

''Ova optužnica pokazuje da će federalni organi za sprovođenje zakona marljivo raditi na otkrivanju i pozivanju na odgovornost onih koji planiraju i sprovode nasilna ekstremistička dela protiv drugih“, saopštio je američki tužilac Martin Estrada.

Optužnice su podignute zbog napada na kliniku u gradu Kosta Mesa u južnoj Kaliforniji oko 1 sat posle ponoći 13. marta 2022. kada su osumnjičeni bacili Molotovljev koktel na prednji deo zgrade, a vatra se zatim proširila na zid i preko plafona.

Bezbednosni video snimio je kako dve osobe u duksevima sa kapuljačom i maskama za lice izvode napad.

Niko nije povređen, ali je klinika morala da otkaže oko 30 zakazanih termina.

(Telegraf.rs)

Video: Nesreća koja ledi krv u žilama: Otpao mu točak i lasirao drugi auto u vazduh nasred auto puta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA