≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kuvar Baraka Obame pronađen mrtav: Telo pronašli nedaleko od rezidencije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Telo Tafarija Kampela izvučeno je iz vode kod čuvenog ostrva Martas Vajnjard

  • 2
Barack Obama, Barak Obama Foto: Tanjug/AP

Telo kuvara Baraka Obame, koji je bio u Beloj kući i koji je nastavio da radi za porodicu Obama nakon što je Barak napustio kabinet, pronađeno je kod ostrva Martas Vajnjard, potvrdila je policija.

Telo Tafarija Kempbela (45) danas je izvučeno iz vode u blizini imanja Baraka Obame, potvrdile su vlasti u Masačusetsu.

Kempbel je poznat kao jedan od tvoraca "medenog piva" Bele kuće. On je čuveno pivo napravio koristeći med iz bašte bašte Mišel Obame.

"Tafari je bio voljeni deo naše porodice. Kada smo ga prvi put sreli, bio je talentovani pomoćni kuvar u Beloj kući — kreativan i strastven prema hrani i njenoj sposobnosti da zbliži ljude. U godinama koje su usledile upoznali smo ga kao toplu, zabavnu, izuzetno ljubaznu osobu koja nam je ulepšala živote. Zato smo, kada smo se spremali da napustimo Belu kuću, zamolili Tafarija da ostane sa nama, i on je velikodušno pristao. Od tada je deo naših života, a naša srca su slomljena što ga nema", napisao je Barak Obama.

Državna policija Masačusetsa saopštila je da je Kempbel bio u poseti Martas Vinjardu, te da Barak i Mišel Obama nisu bili prisutni u rezidenciji u vreme nesreće.

Vlasti su počele da pretražuju vode u blizini Obaminog doma nakon što su u nedelju primile izveštaje o nestanku plovila.

Telo čuvenog kuvara pronađeno je nešto posle 10 sati, a izvukli su ga ronioci državne policije Masačusetsa iz Velikog jezera Edgartaun.

U toku je istraga o njegovoj smrti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA