Vreme čitanja: oko 1 min.

Desantis više nije glavni Trampov rival u Republikanskoj stranci: Evo ko ga je sustigao i prestigao

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kao i guverner Floride, Ramasvami ima diplome sa Harvarda i Jejla, a od Desantisa se, između ostalog, razlikuje po tome što odbija da kritikuje Trampa, bivšeg američkog predsednika.

  • 0
Donald Tramp, Ron Desantis Foto: Tanjug/AP, Profimedia/Zuma Press/Brian Cahn

Guverner Floride Ron Desantis više nije glavni protivnik Donalda Trampa na izborima unutar Republikanske partije za kandidata za predsednika SAD, pokazuju nove ankete.

Desantisa je sustigao biotehnološki preduzetnik Vivek Ramasvami, s obzirom da obojica imaju podršku po 12 odsto republikanskih glasača, navodi se u istraživanju agencije "Kaplan Strategies", prenosi "Telegraf".

Istraživanje Univerziteta Harvard pokazalo je da guverner ima 12 odsto podrške, dok bi za Ramasvamija glasalo 10 procenata republikanaca.

Vivek Ramasvami  kandidati za predsedničke izbore u SAD Foto: JOE RAEDLE / Getty images / Profimedia

Istovremeno, istraživanja sprovedena u Južnoj Karolini pokazuju da je tamo Niki Hejli, bivša guvernerka te savezne države, popularnija od Desantisa.

Hejli ima podršku 14 odsto republikanaca, nasuprot Desantisu za kog bi glasalo 13 odsto republikanaca u Južnoj Karolini.

Sva istraživanja daju ogromnu prednost Donaldu Trampu, koji ima podršku između 48 i 52 odsto republikanskih glasača.

Međutim, ankete ukazuju i na sve veću Ramasvamijevu popularnost.

Niki Hejli  kandidati za predsedničke izbore u SAD Foto: Brian Cahn / Zuma Press / Profimedia

Kao i guverner Floride, Ramasvami ima diplome sa Harvarda i Jejla, a od Desantisa se, između ostalog, razlikuje po tome što odbija da kritikuje Trampa, bivšeg američkog predsednika.

"Ramasvami je nadmašio šest drugih kandidata za više nego dvostruko, što predstavlja značajno iznenađenje u ovoj anketi. Dok je Desantis i dalje najbolji kandidat, isključujući Trampa, on sada deli ovaj status sa Ramasvamijem", rekao je Dag Kaplan iz agencije "Kaplan Strategies".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Helikopterska jedinica ima nešto zajedničko sa Donaldom Trampom i kraljicom Elizabetom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA